Ad Tromp: "NL Doet en wat doet U?"

08 maart 2016
Ad Tromp: "NL Doet en wat doet U?"

PAPENDRECHT - Vrijdag 11 en zaterdag 12 maart  a.s. is het weer zover.  De grootste vrijwilligersactie van Nederland: “NL doet”  onder de vlag van het Oranjefonds gaat dan weer van start.

Ad Tromp doet ook mee en kijkt alvast vooruit: "Overal in het land zijn vele vrijwilligers, de kurk van vele organisaties, verenigingen en instellingen in onze samenleving,  weer volop actief. Ook in onze regio en dus ook in Papendrecht. En u kunt daarbij deze dag in hun keuken kijken.

Het Oranje Fonds organiseert  samen met duizenden organisaties in het land, NL doet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL doet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) vrijwillig de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn duizenden klussen geklaard en deden ruim 1,5 miljoen mensen daaraan mee.

In Papendrecht wordt er ook volop geklust en laat men u allerlei mogelijkheden van vrijwilligerswerk zien en rijden er zelfs  TukTuks langs een speciaal uitgezette route. Op 13 locaties barst het die dag van vrijwilligers die op enigerlei actief zijn voor hun vereniging/organisatie. Van Kringloop Opnieuw en Co , Muz. Ver. Excelsior , Kinderboerderij , Rode Kruis , Scouting , Philadelphia tot Gemiva en nog een zestal plaatsen. Er is overal volop open huis en het barst daarbij van de activiteiten.

Als ambassadeur voor Excelsior zal het u niet verbazen dat mijn aandacht zich richt op en tevens  wil vragen voor Muziekvereniging Excelsior Papendrecht. Ieder jaar gaan vrijwilligers tijdens NL doet aan de slag. Steeds daarbij centraal het onderhoud van het huidige verenigingsgebouw : Rembrandtlaan  206 ( t.o Opel Centrale). Zo zijn de afgelopen jaren de barruimte, de bestuurs-vergaderkamer/tevens lesruimte onder handen genomen. Dit jaar gaat men voor de verbetering van akoestiek in de repetitieruimte . Heel hard nodig.

Menigeen kan a.s. zaterdag van 10:00 uur tot 17:15 uur kennismaken met Excelsior en zijn vrijwilligers en vooral de jeugd is welkom. Dus ouders wat let u. Kom kijken naar korte optredens en wat komt er zoal kijken bij een concert. De koffie en limonade staat klaar. ’s Middags is er een  “Drakenconcert”. Kinderen kunnen knutselen aan de decors, versieringen et cetera  of probeer eens een muziekinstrument uit. U kunt dan ook gelijk zien dat Excelsior snakt naar nieuwe ruimten voor al haar activiteiten. Wat zou het mooi zijn als mijn wens eens zou uitkomen, dat  Excelsior het middelpunt wordt in een nieuw muziekcentrum Papendrecht waarin alles met muziek, muziekonderwijs en/of lessen kan worden ondergebracht . Ook voorkleinschalige optredens. Multifunctioneel, Multicultureel met Multi Muziek en Multi Educatie.

Daarom ben ik zaterdag bij Excelsior te vinden. Nu als Zapper( Zwerfafvalpakker). Ik ga de omgeving bij Excelsior geheel ontdoen van het zwerfafval. Deze dag nu eens niet in mijn eigen woonomgeving in de Wilgendonk. Zo’n drie jaar gelden, ook tijdens NL Doet heb ik mij aangemeld bij wijkgericht werken en werd voorzien van de benodigde attributen als handschoenen, grijper, hesje en vuilniszakken en sindsdien probeer ik zo mijn buurtje schoon te houden. Zoals de “ Stichting Klean” op haar website zegt: Ik erger mij niet aan zwerfafval, ik ruim het op.

Dus wat zou het mooi zijn als dit jaar in Papendrecht maar ook de rest van de regio  weer vele mensen zich bij hun gemeente aanmelden en bijvoorbeeld ook Zapper worden. U kunt ook zeggen dat doe ik zelf wel en vanaf nu zorg ik dat mijn eigen straat voortaan schoon is van afval. Laten we dan gelijk eens afspreken met elkaar vanaf nu geen afval meer op straat te gooien. Bij het opruimen wel handschoenen gebruiken.

Laten we vanaf nu verder werken aan een van zwerfaval verschoonde Alblasserwaard.  In ons zuidelijke deel van het Groene Hart geen plastic soep en troep in het milieu. Noch in de polder noch in eigen straat.  Dus erger u niet aan zwerfafval, maar ruimt het op.

Ook dat is NL Doet en daar kunt u aan bijdragen. Dus hele fijne “NL doet” dagen met  of zonder gebruik van de TukTuk. Er is genoeg te zien en te doen. Veel plezier".

Ad Tromp.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.