NL Doet: Papendrecht mooier en gezelliger maken

01 maart 2016
NL Doet: Papendrecht mooier en gezelliger maken

PAPENDRECHT -  Wethouder Joke Reuwer- Verheij doet op de gemeente website de volgende uitspraak: "Papendrecht mooier en gezelliger maken levert alleen maar winnaars op."

Hierbij nodigt zij u gelijk van harte uit voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar gaan op zaterdag 12 maart - en gedeeltelijk op vrijdag 11 maart-weer vele Papendrechters met elkaar aan de slag om allerlei klussen te klaren.

De afgelopen 10 jaar deden tijdens NLdoet maar liefst 1,5 miljoen mensen 40.000 klussen. Elk jaar leverde de dag nieuwe vaste vrijwilligers op. Omdat daarnaast mensen elkaar leren kennen en het samen gezellig maken, kent NLdoet alleen maar winnaars.

Wethouder Joke Reuwer- Verheij hoopt dan ook dat ook dit jaar de actie in Papendrecht weer vele inwoners in beweging brengt. Het programma is het in ieder geval waard. Met activiteiten en evenementen en de mogelijkheid tussen 10.00 en 14.00 uur met gratis hop-on/hop-off vervoer bij verschillende organisaties in de keuken te kijken. Hieronder vindt u nog eens het overzicht van de route. Zij wenst u vast veel plezier.

Vrijwilligste route
Nieuw dit jaar is de 'Vrijwilligste route', waarbij organisaties met een kijkje achter de schermen tussen 10.00 en 14.00 uur laten zien wat zij en hun vrijwilligers allemaal doen. Bezoekers kunnen zich met TukTuks gratis laten rijden tussen de deelnemende organisaties en daar deelnemen aan onderstaande activiteiten.

- Kringloop Opnieuw en Co: opening nieuwe locatie met popcorn en rondleidingen, oppimpen van uiteenlopende voorwerpen tot verrassende creaties.

- Videoclub Fade-in '80: filmpjes van smartphone monteren en bewerken. Op de kinderboerderij wordt een documentaire gemaakt over de activiteiten tijdens NLdoet.

- Papendrechtse Ruiter Club: altijd al eens op een pony of kameel willen rijden? Dit is de kans. Ook is er een rondleiding over vrijwilligerswerk bij PRC. Philadelphia 'Grote Vaart': optredens van de koren Bretelboys (10.00 uur) en Melange Rood (13.00 uur), karaoke en warme wafels.

- Rivas locatie Wieken: de dag staat in het teken van soep en de mobiele knuffeldierenboerderij. Het Pontonnierskoor verzorgt een speciaal NLdoet-optreden (10.30 uur).

- Volksuniversiteit Papendrecht: koffie, uitleg over de activiteiten en vrijwilligerswerk bij de Volksuniversiteit en een voorjaarsattentie.

- Kinderboerderij De Papenhoeve: workshop ‘bloem van wilgentenen vlechten’, workshop met wol, videoclub Fade-in ’80 maakt een documentaire van de dag op De Papenhoeve.

- Muziekvereniging Excelsior: bezoekers zien de opbouw voor een concert, kunnen zelf een instrument bespelen of drakenhoofdjes knutselen die om 16.00 uur tijdens het Drakenconcert met muziek en toneel (voor 3- tot 7-jarigen) worden gebruikt.

- Scouting Van Brederode: reptielendemonstratie en uiteenlopende scoutingactiviteiten, zoals bij goed weer brood bakken op een kampvuur.

- Gemiva-SVG Groep: sociale wijkwinkel Fideel is geopend, er is koffie met iets lekkers.

- Rode Kruis: demonstraties, er wordt iets lekkers geserveerd en bezoekers kunnen zich door een sneltekenaar laten vereeuwigen op een bierviltje.
Waardeburgh, Schoorsteegt: kennismaken met ‘Aan Tafel’ (gezamenlijke maaltijddienst), proeverij van diverse hapjes en stoelmassage door Anja Ruis.

- BWI: hier wordt tijdens NLdoet informatie gegeven over vrijwilligersvacatures in Papendrecht.

- Stichting De Werkbank: deze organisatie helpt jongeren op zoek naar een baan en geeft informatie over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij De Werkbank.

Meer informatie
Wilt u meer weten over NLdoet en vrijwilligerswerk? Kijkt u dan op www.vrijwilligersvacaturespapendrecht.nl of stuur een mail naar vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl. Natuurlijk kunt u ook bellen: t. 078- 6154741 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.