NL Doet bij Rivas woonlocaties in Papendrecht

11 februari 2016

PAPENDRECHT - Inwoners van Papendrecht die zich graag een dag als vrijwilliger willen inzetten, kunnen in één van de drie woonlocaties van Rivas in deze gemeente de handen uit de mouwen steken. Voor zaterdag 12 maart, tijdens NL Doet, zijn hier verschillende activiteiten voor de bewoners waar de hulp van vrijwilligers bij nodig is.

Ieder jaar wordt in maart de grootste vrijwilligersactie van Nederland gehouden met NL Doet. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor een klus. Zij kunnen onder andere helpen bij het schoonmaken en aankleden van de tuinen en terrassen van de locaties De Waalburcht, De Markt en De Wieken. ‘We zijn daarom op zoek naar mensen die het leuk vinden om te tuinieren’, zegt Nadja Krijgsman, activiteitenbegeleider bij Rivas.

Activiteiten
In De Waalburcht wordt deze dag ’s middags een high tea voor de bewoners gehouden. Verder wordt in De Markt een dansmiddag gehouden en in De Wieken is ’s morgens een optreden van het Pontonnierskoor en is er ’s middags een ‘knuffelboerderij’. ‘Voor deze activiteiten zijn we ook op zoek naar mensen die graag een handje willen helpen, zodat we samen een geslaagde activiteit voor onze bewoners kunnen houden’, zegt Krijgsman.

Open locatie-route
Deze dag rijdt door Papendrecht een speciale tuk tuk die mensen naar verschillende locaties brengt. Dit is georganiseerd door de Brede Welzijnsinstelling Papendrecht. Eén van de haltes is verpleeghuis De Wieken. ‘We informeren de bezoekers graag over vrijwilligerswerk in één van de drie locaties’, verduidelijkt Nadja. ‘We hopen dat mensen het leuk vinden om zich ook de rest van het jaar als vrijwilliger in te zetten bij Rivas en zich deze dag aanmelden.’

Aanmelden
Geïnteresseerden voor een klus kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl. Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen met Nadja Krijgsman via n.krijgsman@rivas.nl.

Foto: Vorig jaar genoten bewoners van De Wieken dankzij de inzet van vrijwilligers tijdens NL Doet van een heerlijke high tea.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.