Deelnemers 100 100 100.nu produceren 80 % minder restafval

03 mei 2016
Deelnemers 100 100 100.nu produceren 80 % minder restafval

PAPENDRECHT - Inwoners Papendrecht laten zien hoe makkelijk afval scheiden is. De deelnemers van 100-100-100.nu, die op 1 april van start gingen, behalen indrukwekkende resultaten: in de eerste twee weken wisten ze hun restafval te beperken tot 1,86 kilo per week! Vergeleken met de gemiddelde Nederlander is dat hartstikke weinig: die produceert nog zo’n 10,7 kilo restafval per week.

Door het afval beter te scheiden blijven grondstoffen behouden en kunnen nieuwe producten worden gemaakt. Zo houden de deelnemers veel meer plastic, blik en pak apart dan de gemiddelde Nederlander. Deze levert namelijk 290 gram plastic, blik & pak per week gescheiden in, en een deelnemer meer dan een kilo per week.

100-100-100.nu is het project waarin 100 mensen, gedurende 100 dagen, 100% van hun afval scheiden. Meer dan 3000 deelnemers in 29 gemeenten ervaren hoe makkelijk afval scheiden is, en hoe ze afval kunnen voorkomen. De ervaringen van de deelnemers dragen bovendien bij aan beter inzicht in de mogelijkheden van afval scheiden en voorkomen.

Het grootste deel van de materialen in ons huishoudelijk afval kunnen we hergebruiken of recyclen. Van materialen zoals plastic, papier en gft maken we nieuwe producten. Maar dat kan alleen als we ons afval thuis scheiden. We kunnen zelf ook onze hoeveelheid afval flink terugdringen. Bijvoorbeeld door bewust boodschappen te doen.

Elke dag is er op de website van 100-100-100.nu iets nieuws te beleven: weekopdrachten, de poll, tips en achtergrondinformatie over het hoe en waarom van beter afval scheiden. Ook niet-deelnemers kunnen meekijken, en de deelnemers uit hun eigen gemeente volgen.

De afvaluitdaging duurt tot 9 juli 2016. Volg de deelnemers en hun activiteiten op www.100-100-100.nu, en ervaar ook als niet-deelnemer hoe makkelijk afval scheiden is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.