CSG De Lage Waard beste school met rekentoets

13 januari 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - CSG De Lage Waard behoort met de score van de rekentoets op het vmbo tot de tien procent best presterende scholen in Nederland. De havo leerlingen scoren ruim boven het landelijk gemiddelde en ook de vwo leerlingen doen het goed. Dit blijkt uit onlangs gepubliceerde resultaten van de rekentoets 2015-2016.

Ook al telt het resultaat van de rekentoets op het vmbo nog niet mee bij de slagingsnorm, wordt er toch stevig geïnvesteerd in het vak op de scholengemeenschap. “Met name omdat leerlingen het hard nodig hebben bij een vervolgopleiding of baan”, geeft de rekendocent, mevrouw Schuurman-Kraal, aan. “Leerlingen werken bij ons in de rekenlessen en thuis met het programma Rekenblokken om hun rekenniveau op peil te houden. Voor leerlingen die nog niet alle rekenvaardigheden onder de knie hebben, zijn er rekenlessen met veel uitleg van de docent en extra tijd om zelf verder te oefenen op de tablet.”

VMBO-leerlingen doen rekenexamen op het referentieniveau 2F. Dit is het niveau dat door de overheid bepaald is. Afgelopen jaar hebben 13 leerlingen op De Lage Waard de rekentoets op niveau 2F met het cijfer tien afgesloten. “Hier zijn we natuurlijk ontzettend trots op”, aldus mevrouw Schuurman-Kraal. “

Na het behalen van het niveau 2F, kunnen leerlingen op de Papendrechtse school ook nog proberen om het niveau van 3f, het eindniveau van het MBO, te halen. Voor 2017 staan er zesenveertig leerlingen op de nominatie om dit te gaan proberen.

De examenresultaten en de resultaten van rekentoets zijn terug te vinden via www.scholenopdekaart.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.