Wijkwinkel Fideel viert 1-jarig jubileum

07 oktober 2015
Wijkwinkel Fideel viert  1-jarig jubileum

PAPENDRECHT - Sociale wijkwinkel Fideel aan de Albert Schweitzerstraat in Papendrecht bestaat op 14 oktober precies 1 jaar. In het eerste jaar heeft de ontmoetingsplek voor bewoners van de wijk De Kooij geleidelijk vaste voet aan de grond gekregen. Steeds vaker vinden wijkbewoners hun weg naar de winkel.
 
De wijkwinkel sluit aan bij de ontwikkelingen waarin bij gemeentes de onderlinge cohesie tussen de burgers in de wijken wil versterken. Een wijkwinkel zoals Fideel kan daarin een functie vervullen. In de wijkwinkel is onder andere verkoop van 2ehands kinderkleding, een ruilboekenkast en een vraag- en aanbodbord. Ook fungeert de wijkwinkel als ontmoetingspunt en als inzamelpunt voor onder andere cartridges, plastic doppen van drankverpakkingen en niet meer gebruikte mobiele telefoons. De opbrengst van deze inzamelingen gaan naar goede doelen.
 
Leerwerkbedrijf
De winkel wordt bemand door cliënten en medewerkers van de Gemiva-SVG Groep, die mensen met een beperking ondersteunt. Ook zijn vrijwilligers actief in de wijkwinkel. Daarnaast fungeert de Gemiva-SVG Groep als leerwerkbedrijf voor de Drechtsteden en kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt er werkervaring opdoen. Dat kan in de wijkwinkel of in één van de activiteitencentra van de stichting.
 
Groeimodel
Nella Rijsdijk, locatiemanager van Fideel ziet Fideel als groeimodel. “Met ludieke acties zoals het ronddelen van bloemenzaden in de wijk, vergroten we de bekendheid van Fideel in de wijk. Vanuit onze dagbesteding in het activiteitencentrum naast Fideel zijn cliënten inmiddels volop actief in de wijken om zwerfafval op te ruimen. Zo komen er steeds meer dingen bij. We gaan nu een gunkast inrichten. Mensen kunnen goedbedoelde cadeaus die zij gekregen hebben, maar toch niet gebruiken bij ons inleveren. Wij verkopen ze dan tegen een vriendenprijsje. Van de opbrengst ontwikkelen we nieuwe activiteiten. Zo sparen we onder andere voor een bakfiets om daarmee de wijk in te gaan. Bijvoorbeeld om klein elektrisch afval zoals kapotte koffiezetapparaten op te halen. Die gaan onze cliënten dan demonteren en de onderdelen worden dan gerecycled. Kleine dingen, maar het werkt wel.”

Wijkwinkel Fideel aan de Albert Schweitzerstraat 115 in Papendrecht is op dinsdag- en donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur open en op woensdag 13.00 tot 15.30 uur. Vanwege het 1-jarig jubileum is Fideel op woensdag 14 oktober van 09.00 tot 15.30 uur open. Klanten krijgen dan extra korting op aankopen. Fideel is open voor iedereen, ook voor mensen die niet in de wijk wonen.
 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.