Vol Marktplein bij optreden O'g3ne

17 december 2016
Vol Marktplein bij optreden O'g3ne

PAPENDRECHT - Op vrijdag 16 en zaterdag 17 dcember werd na twee jaar weer een Kerstmarkt gehouden op het Marktplein. Het plein was gezellig versierd met allerlei kraampjes. Het hoogtepunt van de kerstmarkt was het optreden van de meidengroep O’g3ne uit Dordrecht, dat zaterdagmiddag een half uur optrad.


Foto: Pieter van den Berg

Zoals is te zien, trok het deze groep veel publiek. Het deed denken aan het volle plein tijdens de openlucht kerkdienst bij de opening van de Marktplein in september van dit jaar. Naast enkele kerstliederen zong O’g3ne ook een aantal nummers uit eigen repertoire.

Arno Janssen geeft op zijn weblog aan: "Ook in Papendrecht heeft men in 2016 weer een poging gedaan met wat kraampjes en een optreden van O’Gene. De hele opzet oogt wat pover ten opzichte van grote broer Dordrecht, maar dat kan ook niet anders. Alleen al de gevel van menig pand in Dordrecht ademt meer kerstsfeer dan de prefab-bouw die het Papendrechtse centrum kenmerkt. Van het optreden van de meidengroep die Nederland in 2017 gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie-Songfestival begrijp ik dat het podium zeker wat hoger had gemoeten om ook voorbij de vijfde rij zicht op het podium te hebben.

Al met al voldoende leermomenten. De kerstmarkten mogen in beide gevallen van mij sowieso wel wat meer hebben van de Deventer opzet met het Charles Dickens festival. Met acteurs en ook bezoekers in de sfeer van weleer creëer je zomaar een hele mooie ambiance. De standaard verlichte bomen en straten doen het in ieder geval al een hele tijd niet meer; menig tuintje in Papendrecht is inmiddels spontaner en sfeervoller ingericht…"

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.