Vernieuwd vmbo op De Lage Waard

16 december 2016 door Hennie van der Zouw
Vernieuwd vmbo op De Lage Waard

PAPENDRECHT - Sinds dit schooljaar zijn er allerlei vernieuwingen in het vmbo. In de bovenbouw, klas 3 en 4, hebben leerlingen een aantal verplichte profieldelen en kunnen zij ook bepaalde onderdelen kiezen.

Op deze manier hoopt de overheid dat leerlingen de overstap naar het mbo makkelijker kunnen maken.

De vernieuwingen zijn vooral in de basis – en kaderberoepsgerichte leerwegen.

Ook De Lage Waard heeft met deze vernieuwingen te maken. Bij de sector Zorg & Welzijn hebben de derdejaars leerlingen hun eerste verplichte profieldeel afgerond.

In de eerste periode stond het profieldeel Mens & Activiteit centraal. Bij dit profieldeel maakten de leerlingen kennis met bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, de thuiszorg en het werken in een sportcentrum.

Bij het onderdeel sportcentrum moesten de leerlingen een spinningmarathon organiseren. Om zich goed voor te bereiden volgden de leerlingen bij Basic Fit een spinningles.

Bij het woonzorgcentrum  moesten de leerlingen een workshop bloemschikken organiseren. Ook hierbij volgden de leerlingen eerst zelf een cursus bloemschikken. Deze bloemstukjes zijn vervolgens naar het woonzorgcentrum De Markt gebracht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.