Vuurwerkvrije zones: zo houden we het leuk voor iedereen

16 december 2016 door Hennie van der Zouw
Vuurwerkvrije zones: zo houden we het leuk voor iedereen

PAPENDRECHT - Tijdens Oud en Nieuw zijn er binnen de gemeente Papendrecht zeven vuurwerkvrije zones ingesteld:

• het centrumgebied
• kinderboerderij De Papenhoeve
• winkelcentrum Westpolder
• verpleegtehuis De Wieken
• winkelcentrum Wilgendonk
• verpleegtehuis De Waalburcht.
• winkelcentrum MCD

Het afsteken van consumentenvuurwerk is hier niet toegestaan. Er worden extra toezichthouders ingezet om de verboden te handhaven. De zones zijn ingesteld om over last van vuurwerk te verminderen en rust en veiligheid van de inwoners te waarborgen.

Voor andere gebieden in Papendrecht geldt dat vuurwerk uitsluitend is toegestaan op 31 december 2016 van 18.00 uur tot 1 januari 2017 02.00 uur.

Burgemeester A.J. Moerkerke: 'Houd een beetje rekening met elkaar voor een fijn en gezellig Oud en Nieuw'

‘De afgelopen maanden heb ik Papendrecht leren kennen als een mooie plaats waar inwoners aandacht en respect hebben voor elkaar. Oud & Nieuw wordt dus ongetwijfeld ook dit jaar weer een gezellig feest.’

‘Om dat voor iedereen mogelijk te maken en omwonenden hun rust te gunnen, wijzen we enkele gebieden aan als vuurwerkvrije zone. De precieze plekken zijn hier naast weergegeven. De gemeente, brandweer en politie houden een oogje in het zeil om overlast, schade en letsel zoveel mogelijk te voorkomen, maar het belangrijkste is nog steeds onze eigen instelling. Neem geen risico met illegaal vuurwerk. Gebruik een vuurwerkbril, een fles of buis om vuurpijlen veilig af te steken en ruim vuurwerkafval de volgende dag even op. Zo kunnen we er als Papendrechters samen voor zorgen dat we het nieuwe jaar fijn en gezellig inluiden.

Alvast veel plezier!’

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.