Ingezonden brief: 'Het park Oostpolder wordt bedreigd'

01 juli 2016
Ingezonden brief: 'Het park Oostpolder wordt bedreigd'

PAPENDRECHT - In de onderstaande ingezonden brief van Teun Otterman reageert hij op het plan van de gemeente Papendrecht, De Lage Waard en De Willem om een groot scholencluster in het Oostpolderpark te bouwen:

"Bekijk je de plattegrond van Papendrecht, dan zie je tussen de uitgestrekte huizenzee, twee parken die er qua oppervlak echt toe doen.
Het gaat om het Park Noordhoekse Wiel en het Park Oostpolder. Ga je er wandelen, dan blijken het twee prachtige volwassen parken te zijn. Beperken we ons nu tot het Oostpark, want dat wordt bedreigd, waar gaat het dan om?

Park Oostpolder is ongeveer 50 jaar oud en bestaat uit de bekende vegetatie, bomen en struiken. Er is veel water (ijsbaan), een grote vijver met eiland en wat kleine vijvers. Daartussen slingeren goede wandelpaden, rolstoel-vriendelijk. Voor de hengelaar zijn er enkele vlonders (i.v.m. rolstoelen voorzien van een hek). Het geheel ademt rust en is voor de vogels een el dorado.

Toch is er nog meer te noemen.
Dank zij de dichte begroeiing (50 jaar) werkt het geheel als een groene long en is geluiddempend. Door de aangrenzende A15 en N3, maar ook van woningen is dit van vitaal belang. We kunnen er dan ook kort over zijn; dit park is voor de Oostpolder en in mindere mate voor de rest van Papendrecht, van onschatbare waarde.

Maar wat nu. De gemeente wil in het park een school bouwen voor circa 3000 leerlingen. Is dit een lugubere grap? We zijn bang van niet, want er is al gelobbyd met de sportverenigingen.

Is dan heel de argumentatie rondom park en milieu gebakken lucht?

We kunnen ons dat niet voorstellen, gezien het belang van deze onderwerpen tegenwoordig. We vragen ons dan ook af: “is er geen andere mogelijkheid” ?

Dhr. den Ouden noemde al het terrein grenzend aan Sliedrecht. In het verleden bouwden we een container-dorp voor de vluchtelingen. Is een container-schooldorp een optie? Je kunt dat overal neerzetten en het is zeer goed als klaslokaal in te richten. Bovendien behoud je de huidige schoolterreinen.

We denken dat de “politiek” wel zo inventief is dat ze nog wel wat mogelijkheden heeft. Als dit plan maar van tafel gaat.

Teun Otterman.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.