PAB stelt vragen over de gang van zaken rondom ToBe

15 december 2016 door Hennie van der Zouw
PAB stelt vragen over de gang van zaken rondom ToBe

PAPENDRECHT - Het Papendrechts Algemeen Belang stelt een aantal vragen aan het College van B&W  over de gang van zaken rondom ToBe

Hier de tekst van de brief aan het college: "De ontwikkelingen met betrekking tot ToBe, naar aanleiding van het onderzoek van KPMG in opdracht van de Dordtse gemeenteraad roepen vragen op bij de PAB-fractie. Een aantal zaken die via het onderzoek naar boven komen, zijn nieuw voor ons en kunnen wij niet terug vinden bij de informatie die ons eerder door het college is verstrekt.

De Papendrechtse wethouder mw. Reuwer van cultuur zat als vertegenwoordiger namens Papendrecht in de Subsidiëntenraad en zou dus antwoord moeten kunnen geven op de volgende vragen.

Vraag 1: In het AD van 6 december 2016 lezen wij van een salarisverhoging voor de leden van de Raad van Toezicht van ToBe die ingevoerd werd in 2014 toen het al zeer slecht ging met ToBe van € 3300,-- naar ruim € 10.000,-- per persoon. Was u hiervan op de hoogte en klopt dit? Zo ja, heeft u ingestemd met deze salarisverhoging en waarom heeft u ingestemd? Waarom heeft u de raadsleden hierover niet geinformeerd?

Vraag 2: De heer Doodkorte, voorzitter van de Raad van Toezicht stelt dat er geheime afspraken zijn gemaakt. Bent u bekend met enige geheime afspraak die gemaakt is door de bij ToBe betrokken partijen? Daarbij kunnen de afspraken betrekking hebben op de Raad van Toezicht, directeuren van ToBe dan wel op de Subsidiëntenraad of andere betrokkenen.

Vraag 3: Wethouder Sleeking uit Dordrecht stelt dat er wel een overeenkomst achter gesloten deuren is gesloten met de ontslagen directeur Piet Elenbaas. Bent u hiervan op de hoogte?

Vraag 4: De kosten van de overeenkomst genoemd in vraag 3 is door een samenloop van omstandigheden nooit met raadsleden gedeeld, staat in het AD van 10 december 2016. De PAB-fractie wil alsnog worden geinformeerd over de hoogte van deze kosten die voortvloeien uit deze "overeenkomst achter gesloten deuren". Wanneer mogen wij deze informatie van u ontvangen?

Wij hopen snel opheldering van u te mogen onvangen." Tot zover de brief van het Papendrechts algemeen Belang aan het College van Burgemeester en Wethouders van Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.