Bezoek Dorpsbehoud op de Kerstmarkt of in het Museum

14 december 2016 door Josette Huisman
Bezoek Dorpsbehoud op de Kerstmarkt of in het Museum

PAPENDRECHT - Kent u de geschiedenis van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht? Kent u sowieso de Stichting en wat zij doen? Bent u al een keer wezen kijken in het (Oudheidkundig) Museum?  

Weet u ...

  • dat het Museum van St. Dorpsbehoud aan de Veerdam 6 eigenlijk het middenstuk van de Marechausseekazerne is?
  • dat de cel in oude staat is opgeknapt. 
  • dat de keuken, leeszaal en het ‘bureel’ in jaren ’50 stijl zijn ingericht.
  • dat de kleine zaal onder andere het oude torenuurwerk van de Grote Kerk herbergt.
  • dat de Lancasterzaal onder andere is ingericht met documenten en voorwerpen van de in 1944 neergestorte bommenwerper ‘Popeye’ en zijn bemanning.

En... zo herbergt 'het Museum' tal van Papendrechtse herinneringen.

Niet voor niets heeft de stichting Dorpsbehoud sinds de oprichting op 22 juli 1983 de doelstelling: “Het behoud van het dorpsgezicht en de dorpscultuur van Papendrecht”.

St. Dorpsbehoud presenteert zich vrijdag 16 en zaterdag 17 december op de Kerstmarkt
Mocht u Dorpsbehoud (nog) niet kennen dan kunt u ze komend weekend ontmoeten. Ze zijn namelijk present op de Papendrechtse Kerstmarkt. Met allerlei oud-Papendrecht artikelen, zoals Ertepellers, warme gebreide slofjes en nog enkele op canvas geprinte oude foto’, maar ook met een zeer uitgebreide collectie boeken, waaronder de complete serie Van Heerlijkheid tot heden.

Extra voordeel bij het kopen van de hele serie Van Heerlijkheid tot heden
Na de presentatie van deel 6 van serie Van Heerlijkheid tot heden tijdens de Donateursavond op 16 november jongsleden werd Dorpsbehoud al verblijd met de mededeling dat de volledige opbrengst beschikbaar werd gesteld aan Stichting Dorpsbehoud.
Enkele dagen later volgde het bericht, dat de complete voorraad van deel 1 t/m 5 eveneens wordt geschonken aan Dorpsbehoud door de Gemeente Papendrecht. Om dat te vieren heeft Dorpsbehoud een speciale aanbieding gemaakt: de boekjes kosten nog steeds € 3,50 pst., maar koopt u de hele serie tegelijk, dan is de prijs € 17,50 (dus u krijgt 1 boekje cadeau).
Met de opbrengst steunt u Stichting Dorpsbehoud, die een aantal verbouwingswensen heeft voor het eerder genoemde (Oudheidkundig) Museum.

Museum bezoek
Voor wie in Museum Dorpsbehoud langs wil komen: U bent van harte welkom tijdens de openingsuren op woensdag van 10:00-12:00 uur en op zaterdag van 14:00-16:00 uur. De toegang is gratis. Let op: In de Kerstvakantie is Museum Dorpsbehoud gesloten op zaterdag 24 en 31 december!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.