Annelies Smits en haar hond Jack winnaars Distance Controll

05 december 2016 door Hennie van der Zouw
Annelies Smits en haar hond Jack winnaars Distance Controll

PAPENDRECHT - De Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht heeft het afgelopen weekend de prijsuitreiking van Distance Controll op het terreintje Hondendome georganiseerd. Een selectie van 25 baasjes met hun honden hadden deelgenomen aan deze bekerwedstrijd.

Distance Controll is één van de moeilijkste onderdelen van “Sport en Spel”. Het gaat hierbij vooral om de concentratie van baas en hond. Het zijn oefeningen die de hond moet verrichten in een onbepaalde tijd, het gaat om rust en om het geven van de juiste commando’s op het goede moment, géén stress, ieder krijgt  ruim de tijd om de hond zijn commando’s op te laten volgen. Het Volgen Links en Rechts, Halt/Sta; het commando Zit, het commando Af/Down. Het Voorkomen en Aan de voet; Het commando Blijven op de daarop aangewezen plaats; Het commando Voor-Uit.

De hond wordt 10 meter vooruit gestuurd naar een bepaald vak en kreeg op afstand het commando Af/Down.

Géén van de honden deed het onderdeel Distance Controll perfect, of er werd niet netjes gevolgd of er werden teveel commando’s herhaald, maar bij de moeilijkste onderdelen deden bijna alle honden het goed en daar waren de beide trainsters Lenie en Arja erg trots op. Ook wordt het streng beoordeeld als de hond plast of poept tijdens het aflopen van het parcours van de commando’s. Bij de V.V.H.P. wordt de hond niet gediskwalificeerd maar krijgt wel flink wat strafpunten mee. De honden worden ook beoordeeld op het gedrag, zoals springen tegen de baas of snuffelen onder het lopen. De baasjes moesten de hond onder controle houden en zorgen dat ze de aandacht vast kunnen houden bij de hond.

Maximaal konden er 300 punten behaald worden, géén enkele begeleider van de baasjes behaalde dit met hun hond, al waren er die in de buurt kwamen.

1ste werd Annelies Smits met haar hond Jack, zij behaalden samen  281,5 punten.
2de werd Leen Smit met zijn hond Erin, zij behaalden samen 279 punten.
3de werd Rob Klaassen met zijn hond Roxy, zij  behaalden samen 276 punten.

Vanaf 2017 kunnen er zolang het mogelijk is iedere maand maximaal 3 nieuwe Hondensporters bij  voor 4  proeftrainingen.

Voor inlichtingen over onze vereniging www.bezichtig.nu/vvhp of tel. Arja 06-12389430

Bij genoeg animo worden er in 2017 verschillende WORKSHOPS georganiseerd, zie onze website.

Tot onze spijt moet de V.V.H.P. doorgeven dat de E.G.cursus voor Januari 2017 niet doorgaat in verband met een gebrek aan trainsters.

Voor Cirkeltraining kan met zich opgeven voor een eventuele 2de groep, de 1ste groep zit al vol. Deze training gaat in April 2017 van start.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.