Drechtstreek laat twee punten liggen

28 november 2016 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek laat twee punten liggen

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Het is Drechtstreek opnieuw niet gelukt om een overwinning te behalen. Zaterdag moest het genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen De Zwerver in Kinderdijk. En de punt die dat opleverde was nog zwaar bevochten ook. De spelers van De Zwerver speelden vol vuur en al was het niet altijd fraai wat zij lieten zien, ze slaagden er wel in om de technische betere elf van Drechtstreek twee punten af te snoepen. Tegen het eind van de wedstrijd leek het er zelfs even op dat de drie punten op De Schans zouden blijven, maar enkele uitvallen in de richting van Drechtstreek doelman Marvin Otte konden onschadelijk worden gemaakt.

Gedurende de eerste tien minuten van de wedstrijd zag het er op het hobbelige en zware veld in Kinderdijk naar uit dat Drechtstreek niet veel moeite zou hebben met zijn tegenstander. Het combineerde goed en de rood-zwarten werden behoorlijk terug gedrongen op hun eigen helft. In de 9e minuut kwam De Zwerver eigenlijk voor de eerste keer in de buurt van het Drechtstreek doel en meteen was het raak. De voorzet van Alain van den Oever werd door Jelle Smidt tot doelpunt verwerkt na niet al te sterk optreden in de Drechtstreek defensie: 1-0. 

Twee minuten later was het Mark Kunst die de gelijkmaker al in de uiterste linkerhoek van het doel liet verdwijnen. Het leek er op dat Drechtstreek toen wilde doorgaan om de 1-2 te scoren maar De Zwerver wist dat te voorkomen. De mannen van Jan Verveer slaagden er in om het spel van Drechtstreek te ontregelen door fel strijdend elke vaart uit aanvallen van zijn tegenstander te halen.

De kansen om te scoren werden er voor Drechstreek niet minder op maar het bleef alleen maar bij kansen. Zo miste Joey d’Haan bij een scrimmage van zeer dichtbij te scoren toen doelman Jorrin van Kleef de bal niet onder controle kreeg. Niet lang daarna miste ook Mark Kunst nog een kans op de 1-2. Kort voor rust liet de Drechtsteek defensie zich opnieuw verrassen. Opnieuw was het een voorzet van Alain van den Oever die tot doelpunt werd verwerkt. Nu was het de hardwerkende Gauthier Luwawa die kon scoren. Hij bepaalde met zijn doelpunt de ruststand op 2-1.

In de tweede helft kwam Drechtstreek weer goed uit de startblokken. Het leek zich te realiseren dat de tegenstander veel had moeten geven en het gaf vol gas. Een zeer fraai doelpunt van Joey Hakkesteeg – hij draaide mooi weg van zijn tegenstander en knalde via de onderkant van de lat binnen - zorgde in de 57ste minuut voor 2-2. Gezien het tempo waarin Drechtstreek toen speelde had het er alle schijn van dat ze door zouden drukken en de score zouden vergroten.  De Zwerver wenste zich echte niet over te geven en de strijdlust leek alleen maar toe te nemen. De onrust en de irritatie bij Drechtstreek bij de vele onderbrekingen konden er echter niet voor zorgen dat er nog gescoord werd en de puntendeling was een feit.

Het was voor de ploeg van Miguel Munoz na afloop pijnlijk om te constateren dat ook de derde positie op de ranglijst moest worden ingeleverd. Die werd overgenomen door De Alblas, dat wel won. De achterstand op koploper Wieldrecht is inmiddels opgelopen tot tien punten. Er wachten Drechtstreek voor de winterstop nog twee wedstrijden. Over twee weken reist het af naar Streefkerk en komende zaterdag speelt het thuis tegen Ameide. Aanvang van die wedstrijd is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.