Boskalis verwerft miljoenencontract voor uitbreiding van olieterminal in Brazilië

25 november 2016 door Hennie van der Zouw
Boskalis verwerft miljoenencontract voor uitbreiding van olieterminal in Brazilië

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een baggergerelateerd contract verworven van Açu Petróleo S.A. (een joint venture van Prumo Logística S.A. en Oiltanking Gmbh) voor de uitbreiding van de Porto do Açu Oil Transhipment Terminal in de staat Rio de Janeiro in Brazilië. Het contract heeft een totale waarde van circa EUR 120 miljoen.

De uitbreiding omvat het verdiepen, verbreden en verlengen van het toegangskanaal en de draaikom. In totaal zal circa 32 miljoen kubieke meter zand, slib en klei worden gebaggerd. De werkzaamheden vangen per direct aan en zijn naar verwachting eind 2017 afgerond. Voor dit project zullen een jumbo sleephopperzuiger en twee grote sleephopperzuigers worden ingezet.

Het toegangskanaal van de terminal heeft op dit moment een diepte van 20,5 meter, hetgeen geschikt is voor Suezmax type schepen. Eind 2017 zal de diepte zijn toegenomen tot 24,5 meter waardoor de terminal eveneens zogenoemde Very Large Crude Carriers kan ontvangen.

Tussen 2011 en 2015 was Boskalis verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een groot deel van Açu Port, waaronder de aanleg van twee toegangskanalen, een draaikom, een binnenkanaal en aanlegplaatsen alsmede de 2,4 kilometer lange oeverbescherming ten behoeve van de binnenhaven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.