Boskalis: unieke combinatie van nieuwe LNG havensleepboten en LNG bunkercontract

05 oktober 2016
Boskalis: unieke combinatie van nieuwe LNG havensleepboten en LNG bunkercontract

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster (Boskalis) joint ventures Keppel Smit Towage en Maju Maritime hebben een bestelling geplaatst voor twee innovatieve LNG dual-fuel havensleepboten. Deze nieuwe sleepboten markeren een doorbraak op het gebied van schone en milieuvriendelijke havensleepdiensten in de haven van Singapore. De sleepboten, die naar verwachting in 2018 worden opgeleverd, gaan volledig op LNG varen. Om die reden zal de Havenautoriteit van Singapore onder haar pilot programma voor het bunkeren van LNG een subsidie verlenen tot SGD 2 miljoen per sleepboot. De 65 ton bollard pull ASD-sleepboten worden naar een eigen ontwerp door Keppel Singmarine in Singapore gebouwd.

De LNG brandstof zal worden geleverd door Shell, waarvoor twee zogenoemde Head of Agreements getekend zijn en worden gebunkerd via FueLNG, een joint venture van Shell en Keppel. De twee LNG aangedreven sleepboten worden de eerste klanten voor LNG als scheepsbrandstof in het kader van het pilot programma, dat tot doel heeft om Singapore te ontwikkelen tot een van de belangrijkste havens ter wereld voor het bunkeren van LNG.

Met een grote wereldwijde vloot is Boskalis steeds op zoek naar manieren om de uitstoot terug te dringen en te innoveren op het gebied van duurzaamheid. De onderneming kijkt er dan ook naar uit om dit concept uit te rollen in andere LNG havens en terminals elders in de wereld. Boskalis is van mening dat het gebruik van LNG als brandstof voor havensleepboten een waardevolle bijdrage kan leveren aan het terugdringen van de uitstoot, hetgeen op dit moment met geen enkele andere fossiele brandstof kan worden bereikt.

Over Keppel Smit Towage en Maju Maritime
Keppel Smit Towage is een in 1991 opgerichte joint venture van Keppel en Smit Singapore, een dochteronderneming van Boskalis. Begin 2010 werd Keppel Smit Towage operationeel samengevoegd met Maju Maritime, eveneens een joint venture van Keppel en Boskalis. De twee ondernemingen hebben een gecombineerde vloot van 68 sleepboten en verlenen havensleepdiensten in Singapore en op Diego Garcia en samen met joint venture partners in Maleisië, Indonesië, Taiwan en China. De twee nieuwe sleepboten worden de eerste in de vloot die op LNG varen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.