Boskalis onthult sculptuur op Panamees eiland Punta Pacifica

26 september 2016
Boskalis onthult sculptuur op Panamees eiland Punta Pacifica

PAPENDRECHT - Boskalis heeft een sculptuur onthuld op Punta Pacifica, het kunstmatige eiland dat de onderneming voor de kust van Panama City heeft aangelegd,. De sculptuur, genaamd Ocean Reef I, werd door Boskalis-topman Peter Berdowski gepresenteerd aan José Isabel Blandón, burgemeester van Panama, in het bijzijn van Alfredo Aleman, CEO van Ocean Reef Marina.

Het eerste Punta Pacifica-eiland werd door Boskalis in de periode 2011-2013 aangelegd. De aanleg van het tweede eiland startte in april dit jaar, toen door de Nederlandse premier Mark Rutte de eerste steen werd gelegd. Tijdens een ceremonie eerder deze week is de grond van het tweede eiland door een rabbijn, een priester en een dominee gezegend.

De sculptuur bevat elementen die verwijzen naar het leven in zee rondom de eilanden. Het beeld, 13,75 meter hoog en met een gewicht van 35 ton, zal begin volgend jaar worden vergezeld van een kleinere sculptuur op het tweede eiland.

De ceremonie werd bijgewoond door verschillende vertegenwoordigers van Boskalis en de opdrachtgever, evenals door José Isabel Blandón (burgemeester van Panama), Ivan Zarak (viceminister van Economie en Financiën), Manuel Grimaldo (viceminister van Handel en Industrie), Jorge Barakat (Maritieme Autoriteit van Panama) en Dirk Janssen (Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Panama).

Over de kunstenaar
Ruud Kuijer werd midden jaren '80 bekend met zijn sculpturen, die gekenmerkt worden door uitgesproken abstracte vormen. De stijl van Ruuds werk kan getypeerd worden als niet-hedendaags. Hij gebruikt vormen en objecten en verbindt deze op een speelse manier, waarbij hij de wetten van de zwaartekracht trotseert en schijnbaar instabiele composities creëert. Ruud is gaandeweg steeds vaker beton als bouwmateriaal gaan gebruiken - toepasselijk, want beton is een combinatie van de twee componenten die de kern vormen van het werk van Boskalis: water en zand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.