Zorgverzekering van Sociale Dienst Drechtsteden voor mensen met een laag inkomen

24 november 2016 door Hennie van der Zouw
Zorgverzekering van Sociale Dienst Drechtsteden voor mensen met een laag inkomen

DRECHTSTEDEN - Heeft u een laag inkomen en woont u in de Drechtsteden? Dan kan de collectieve zorgverzekering van de Sociale Dienst Drechtsteden interessant voor u zijn. U sluit hiermee een complete verzekering af die veel zorgkosten ruim vergoedt. De sociale dienst betaalt mee aan deze verzekering en u krijgt ook nog korting van de verzekeraar. U kunt gebruik maken van de Zorgverzekering Drechtsteden als het inkomen van uw huishouden niet meer is dan € 1998,36 bruto per maand.

Verschillende pakketten
De Sociale Dienst Drechtsteden heeft voor 2017 afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars VGZ en CZ. U kunt kiezen uit zes verschillende pakketten: kies het pakket dat het beste bij u past. Alle pakketten bestaan uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De sociale dienst betaalt 17 of 33 euro per maand mee, afhankelijk van het pakket dat u kiest.

Laag inkomen
De Zorgverzekering Drechtsteden is voor iedereen in de Drechtsteden met een inkomen dat niet hoger is dan 130% van het wettelijk minimumloon. Dit komt erop neer dat het bruto inkomen van uzelf en uw partner minder is dan

€ 1998,36 bruto per maand. Het bruto maandinkomen van andere huisgenoten en inwonende kinderen telt niet mee. Als u alleen woont, telt alleen uw eigen inkomen mee. Uw bruto maandinkomen staat vermeld op uw loonstrook of uitkering specificatie.

Meer informatie en afsluiten
Op www.sddrechtsteden.nl/zd vindt u meer informatie over de zorgverzekering. Op www.gezondverzekerd.nl vindt u informatie over de verschillende pakketten van CZ en VGZ. U kunt hier ook direct de verzekering afsluiten. Dit kan tot 1 januari 2016.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.