Eerste bomen worden toch nog op marktplein geplant

22 november 2016 door Hennie van der Zouw
Eerste bomen worden toch nog op marktplein geplant

PAPENDRECHT - Maandagmiddag 21 november 2016 is, wel wat later dan de bedoeling was, toch nog begonnen met het planten van de bomen op het marktplein in Papendrecht. Wethouder Anouk van Eekelen (Centrum) assisteerde bij het planten van de symbolische eerste boom en deelde warme chocomel uit aan de werknemers van het aannemersbedrijf. Van Eekelen gaf aan hoe trots zij is op het vernieuwde marktplein. 'Met het planten van de bomen nadert het marktplein zijn voltooiing. Zo geven we de Markt zijn gezicht, waar we met elkaar hard aan hebben gewerkt.'

In twee dagen tijd worden er ongeveer 50 bomen geplant. Op het plein komen verschillende soorten te staan, zoals magnolia, bloesemboom, katsuraboom, kurkboom, Ulmus 'Morton Glossy' en Gleditsia tomentosa. De bomen zorgen voor de 'finishing touch' van de Markt. Eerder werden op het plein al de banken, de verlichting en het podium met het waterelement geplaatst. De plantsoenen waren al voorzien van groen. 'De Markt is met recht een fijne ontmoetingsplek geworden, waar jong en oud
gebruik van kunnen maken en plezier kunnen beleven. Ook is het weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van het centrumgebied', aldus Van Eekelen.

Het vernieuwde marktplein werd zaterdag 10 en zondag 11 september feestelijk geopend met het festival 'De Markt Op!'. Twee dagen lang stond het marktplein in het teken van goed eten en drinken, leuke muziek en workshops en kraampjes van lokale ondernemers en verenigingen. Een waar feest, waar veel Papendrechters op af kwamen. Het marktplein biedt plek aan de weekmarkt en ruimte aan evenementen, waaronder de ijsbaan en kermis.

Fotograaf: Richard van Hoek.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.