Ruim 850 groepachters bezoeken De Lage Waard

21 november 2016 door Hennie van der Zouw
Ruim 850 groepachters bezoeken De Lage Waard

PAPENDRECHT - Op 14 en 15 november bezochten ruim 850 groep 8 leerlingen van verschillende basisscholen De Lage Waard. Na een welkom aan alle leerlingen, ouders en  leerkrachten van groep 8, bezochten de groepachters diverse lessen Tijdens deze lessen deden ze allerlei ervaringen op.
De leerlingen konden de afgelopen weken zich via de website van De Lage Waard inschrijven en aangeven welke lessen zij wilden bezoeken.

Op de Burgemeester Keijzerweg moesten de leerlingen zelfstandig door de school naar het lokaal. Het was verrassend hoe snel de leerlingen elke keer het lokaal vonden. Tijdens de lessen werd er een moord opgelost bij Engels, werd de sloot onderzocht bij biologie met behulp van een microscoop en bij beeldende vorming werd een hele muur beschilderd. Op het moment dat de bel ging, gingen de leerlingen op zoek naar hun volgende lokaal. In de gangen stonden docenten om eventueel de weg te wijzen.

Op de Vijzellaan werd iedere groep begeleid door een brugklasleerling. Docenten van verschillende vakken gaven in een halfuur een goede indruk van hun vak. Bij Engels werd er bijvoorbeeld een fragment van Jungle Book bekeken en konden de leerlingen met elkaar in gesprek gaan om zo hun taalvaardigheid te testen. Door middel van een quiz werd bij Nederlands getest hoe snel de leerlingen fouten in spelling konden ontdekken. Door hun creatieve inzet bij techniek gingen alle leerlingen naar huis met hun naam geschreven in koperdraad.

De docenten en de schoolleiding van De Lage Waard kijken terug op een zeer geslaagde kennismaking met hun wellicht toekomstige leerlingen. Voor de ouders van alle groep 8 leerlingen is er op woensdag 23 november een informatieavond op de Vijzellaan en op donderdag 24 november is de informatieavond op de Burgemeester Keijzerweg. Beide avonden beginnen om 19.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.