Raak dode vogels niet aan en ruim deze ook niet op: 'Meld deze gevallen'

21 november 2016 door Hennie van der Zouw
Raak dode vogels niet aan en ruim deze ook niet op: 'Meld deze gevallen'

PAPENDRECHT - Meld gevallen van vogelgriep. Er zijn in Nederland gevallen van vogelgriep aangetroffen. Hierdoor is kinderboerderij Papenhoeve tijdelijk gesloten.

Zowel in Nederland als in een aantal andere Europese landen is bij wilde vogels hoog-pathogene vogelgriep van het type H5N8 vastgesteld. Dit is een zeer besmettelijke variant van vogelgriep. Daarom heeft staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken een ophok- en afschermplicht ingesteld voor alle bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor de productie van vlees en eieren. Ook in België, Luxemburg en in delen van Duitsland is een ophokplicht ingesteld. De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat pluimveebedrijven in Nederland besmet raken.

Is het H5N8-vogelgriepvirus gevaarlijk voor mensen?
Er zijn geen aanwijzingen dat mensen met het H5N8-vogelgriepvirus besmet kunnen raken, maar dat kan niet geheel worden uitgesloten.

Wat moet u doen als u een dode vogel vindt in Papendrecht?
Raak dode vogels niet aan en ruim deze ook niet op. U zou dan namelijk het virus kunnen verspreiden. U kunt de gemeente Papendrecht bellen (tel. 14078) of het hier melden.

Meer informatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.