Oeverzwaluwwand Polder Nieuwland klaar

15 oktober 2014
Oeverzwaluwwand Polder Nieuwland klaar

PAPENDRECHT - De oeverzwaluwen kunnen komen. De oeverzwaluwwand in Polder Nieuwland in Papendrecht, gelegen in de aanvliegrichting van de oeverzwaluwen, kunnen zij niet missen.
 
‘Het is nu nog een beetje vroeg, maar vanaf maart zullen de oeverzwaluwen deze prachtige plek snel vinden!’, aldus Wim Smeets van de Natuur- en
Vogelwacht.

Samen met Leen den Ouden van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard en Wim Smeets ging wethouder Kees Koppenol de net opgeleverde muur met leemhoudende gaten bewonderen. De voorbereiding gebeurde in nauw overleg met de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard en een oeverzwaluwdeskundige.

De wand bevindt zich op een eilandje in een plas en achter een hek geplaatst om te voorkomen dat de vogels tijdens het broeden gestoord worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.