Kunstenaarscollectief vervangt vulgaire grafitti door vrolijke en fatsoenlijke graffitikunst

10 november 2016 door Hennie van der Zouw
Kunstenaarscollectief vervangt vulgaire grafitti door vrolijke en fatsoenlijke graffitikunst

PAPENDRECHT - De strijd tegen vulgaire graffiti: Muurschilderingen van geslachtsdelen verpesten straatbeeld. Papendrecht heeft een aantal locaties speciaal ingericht voor jongeren om samen tijd door te brengen. Deze plekken worden regelmatig beklad met afbeeldingen van mannelijke geslachtsdelen. Het kunstenaarscollectief TC Design biedt een creatieve oplossing.

Dit kunstenaarscollectief vervangt de ongewenste, lelijke en vunzige graffiti door gewenste, vrolijke en fatsoenlijke graffitikunst. In andere Nederlandse gemeenten is de formule al een succes gebleken. Nu nemen de kunstenaars Papendrecht onder handen.

Zo was de muur bij het buurtcentrum aan de Lange Tiendweg aan de beurt, gevolgd door het naburige skatepark. Ook de met vulgaire tekeningen bekladde hangplek aan de Wieklaan en container aan de Willem Dreeslaan zijn omgetoverd tot vrolijke graffitikunstwerken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.