Tweede wedstrijd regiocompetitie voor de Geul

31 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Tweede wedstrijd regiocompetitie voor de Geul

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Sportcentrum Papendrecht de tweede ronde gezwommen in de Regiocompetitie. De Geul draait goed mee in de B-klasse en wil dit graag zo houden, de zwemmers gingen ervoor en leverden een prima prestatie met 27 persoonlijke records en 9 medailles. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Dylan Groeneveld: op de 100 vlinder haalde hij maar liefst 25 seconden van zijn beste tijd af. Ook de 10 seconden die Salomé van Loo op deze afstand van haar tijd afhaalde mag hier wel genoemd worden.

De jongste zwemsters, meisjes junioren 1, zwommen de zware 100 vlinder. Daphne van Tilburg tikte als 6e aan en verbeterde niet alleen haar 100 metertijd maar ook haar 50 metertijd. Lois van Valen zwom deze afstand voor de eerste keer en deed dat prima. Op de 100 vrij in deze categorie werd Daphne van Tilburg ook 6e, Lois van Valen haalde een 8e plaats. Bij de jongens was er op de 100 vlinder een 6e plaats voor Dylan Groeneveld, op de 100 vrij miste hij net het brons en werd 4e.

In de categorie meisjes junioren 3 werden de punten bij elkaar gezwommen door Nicole van Os, isis Mannee en Shirin Bloemscheer. Bij de jongens was er op de 200 vrij een mooie 4e plaats voor Brandon Groeneveld, Mats Schroots zwom een PR op de 50 vlinder.

Sam IJzerman pakte in de categorie meisjes jeugd het goud op de 100 rug. Op de 100 vlinder zwom ze naar zilver. Esmée Roodenburg tikte op de 100 vlinder als 3e aan, op de 100 rug werd ze 5e. Faustine Mussig zwom op de 100 rug 2 PR’s, zowel op de 50 als op de 100 meter verbeterde ze haar tijd. Ook de jongens in deze categorie waren goed voor veel PR’s: Jonathan van Loo en Rens Merkus verbeterden zich op beide afstanden.

Kirana Hoogenbosch veroverde het brons op de 50 school in de categorie meisjes senioren, Esmée Roodenburg werd hier 4e. Bij de jongens in de categorie jeugd dook Liam van Gool onder de 1.10 op de 100 rug en pakte hiermee het brons, op de 50 school werd Daan Wesdorp 5e en Kevin Tittel pakte de 6e plaats.

Bij de dames was er een bronzen medaille voor Carmen Muilwijk op de 50 rug, Zoë van Gool zorgde voor de overige wedstrijdpunten. Ivan van Omme was goed op dreef bij de heren; zowel de 50 rug als de 50 school sloot hij winnend af. Max Muller werd 3e op de 50 rug en 5e op de 50 school. Op de 100 wissel werd Max eveneens 5e, Ivan van Omme tikte hier als 7e aan.

De afsluitende estafettes verliepen zeer goed voor de Geul. Op de 4x50 wissel voor meisjes senioren werden Esmée Roodenburg, Kirana Hoogenbosch, Zoë van Gool en Sam IJzerman na een spannende race 1e. De 4x50 wissel voor jongens jeugd werd door Liam van Gool, Daan Wesdorp, Aidan van Gool en Kevin Tittel afgesloten met een mooie 2e plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.