Nog geen duidelijkheid over omgeving van het Project Rivas Den Briel

28 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Nog geen duidelijkheid over omgeving van het Project Rivas Den Briel

PAPENDRECHT - Op 4 juli 2013 heeft de gemeenteraad ingestemd met het gewijzigde bouwplan voor Den Briel. Het nu voorliggende plan voor Den Briel omvat:
- een losstaande woontoren aan de kopse kant van de P.C. Hooftlaan (kopflat) van zeven verdiepingen met in totaal 28 huurappartementen voor Woonkracht10.
- kleinschalige verpleegvoorziening voor 64 zorgplaatsen voor Rivas in twee woontorentjes.

Commerciële ruimten:
- kleinschalige parkeervoorziening met 121 parkeerplaatsen voor de bewoners van De Marktmeester en voor het personeel en de bezoekers van de zorgwoningen en commerciële ruimten.
- een binnentuin.

Dit plan wordt ontwikkeld in samenwerking met Woonkracht10, Rivas en Vorm Ontwikkeling. De omgevingsvergunning voor de kopflat is inmiddels verleend. Planning hierbij was dat er gestart zou worden in september 2014.

Partijen hoopten in 2014 nog een aanvraag omgevingsvergunning voor de overige delen van het plan in te kunnen dienen. Uitvoering hiervan zou dan moeten starten in de tweede helft van 2015.

De redactie van Papendrcht.net hoort van omwonenden van Den Briel, dat ze graag zouden willen weten hoe de ruimte rondom de huidige bouw van Rivas / Den Briel er uiteindelijk uit komt te zien? En dat er bij navraag bij de betreffende instanties niet echt duidelijkheid hierover komt. Inmiddels hoor je in de buurt diverse meningen van burgers die nergens te verifieren zijn.

Bij navraag door een bezorgde bewoner bij BM-bouw, die als uitvoerder voor VORM-Bouw het project Rivas-Den Briel realiseert (2 wooneenheden voor bejaarden) over of zij weten hoe het gebied rondom de gebouwen eruit gaat zien, laat de woordvoerder van BM-Bouw weten dat daarover nog gesprekken met VORM / Rivas en gemeente gaande zijn. Dus is er op dit moment nog niet bekend wat het gaat worden.

Zodra we op de redactie van Papendrecht.net meer weten komen we hierop terug.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.