Buurtverbinders ontvangen certificaat

28 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Buurtverbinders ontvangen certificaat

PAPENDRECHT - Vrijdagavond 28 oktober is het digitale dorpsplein PuurPapendrecht gelanceerd. Wethouders Joke Reuwer en Jan-Nathan Rozendaal lichten de totstandkoming van PuurPapendrecht toe.

Zes vrijwilligers uit Papendrecht en twee wijkcoördinatoren van de gemeente hebben de opleiding tot buurtverbinder gevolgd. Zij verbinden als vrijwilliger online en 'op straat' mensen met elkaar. Vrijdagavond ontvingen de buurtverbinders hun certificaat.

PuurPapendrecht.nl is een online plek om allerlei lokale dingen (nieuwtjes, feestjes, sportactiviteiten, artikelen, hulp, foto’s, filmpjes en nog veel meer) met andere Papendrechters te delen. Eigenlijk het dorpsplein zoals vroeger, maar dan digitaal. Iedereen in Papendrecht kan zich inschrijven. Het is ook mogelijk om een groepspagina aan te maken. Met de familie, met vrienden, met straat-, buurt- of leeftijdsgenoten kun je een groep vormen. Maar je kan ook een eigen bedrijfspagina maken voor je organisatie, vereniging of bedrijf. Je bepaalt zelf of je pagina openbaar of besloten is.

PuurPapendrecht is méér dan een website. Acht inwoners zetten zich actief in als ‘buurtverbinder’. Zij hebben hiervoor een opleiding gevolgd. De buurtverbinders houden ogen en oren in de buurt open. Zo leggen zij ook ‘op straat’ de verbinding tussen inwoners, organisaties, verenigingen en bedrijven.

Van zaterdag 29 oktober tot en met donderdag 3 november tussen 10.00 en 15.00 uur kunt u kennis maken met de buurtverbinders in het pand Veerpromenade 106.

Foto: Pieter van den Berg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.