Samenwerking tussen Schuldhulpmaatjes en de Brede Welzijns Instelling vastgelegd

28 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Samenwerking tussen Schuldhulpmaatjes en de Brede Welzijns Instelling vastgelegd

PAPENDRECHT - De samenwerking tussen de plaatselijke schuldhulpmaatjes en de Brede Welzijns Instelling (BWI) werd vrijdag vastgelegd met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vond plaats in het (tijdelijke) Gemeentehuis, onder het goedkeurend oog van de wethouders Jan Nathan Rozendaal en Joke Reuwer.

Namens de BWI tekende Karin Verlinde, de directeur. Ondertekenaar namens de Schuldhulpmaatjes was de heer Jos Peters, voorzitter van de Werkgroep Schuldhulpmaatjes Papendrecht. Ook is hij bestuurslid van het Algemeen Sociaal Fonds Papendrecht, waar een beroep op gedaan kan worden in bijzondere situaties. “Mensen in financiële problemen zouden eerder hulp moeten krijgen, en niet als het al te laat is en het water wordt afgesloten.”

Schuldhulpmaatjes zijn getrainde vrijwilligers, die mensen thuis helpen om (weer) grip te krijgen op hun financiën. Door allerlei omstandigheden kunnen mensen in moeilijke financiële tijden terechtkomen. Dan is het jammer als ze pas hulp vragen als het bijna te laat is.

Heel wat mensen weten tegenwoordig via de website www.uitdeschulden.nu tips te vinden of via die website hulp te vragen. Als hun woonplaats Papendrecht is, komt die vraag binnen bij mevrouw Aagje Baartse, de coördinator schuldhulpmaatjes in Papendrecht, die dan contact opneemt en een afspraak maakt. Er wordt dan gekeken wat er concreet moet gebeuren. Een maatje wordt voorgesteld en samen gaat men dan aan de slag.
Al jaren komen er mensen met vragen binnen bij de Brede Welzijnsinstelling (BWI) of bij Grian de Haan, de plaatselijke sociaal raadsvrouw,  die daarna eventueel verder geholpen kunnen worden door een vrijwilliger van de Thuisadministratie. Dat wordt dus nu uitgebreid met de mogelijkheid van een schuldhulpmaatje.

Bij het Sociaal Team Papendrecht, waar de BWI deel van uitmaakt,  krijgt men meldingen van allerlei zorgelijke situaties, waar vaak verschillende instanties bij zijn betrokken. Ook daar weet men nu van dit mooie aanbod van vrijwilligers om mensen thuis op te zoeken en als maatje hen bij te staan bij de financiële problemen. De afspraak is gemaakt dat alle vragen binnenkomen bij het Sociaal Team Papendrecht :  078- 6445200  of  info@sociaalteampapendrecht.nl.

Binnen het Sociaal Team kijkt men welk aanbod van hulp het beste past.
Ook kan regelrecht contact worden opgenomen met mevrouw Aagje Baartse, de coördinator van de Schuldhulpmaatjes in Papendrecht: shmpapendrecht@gmail.com.

Schuldhulpmaatjes zijn aanvullend aan bestaande professionele hulpverlening. Landelijk hebben verschillende koepels van kerken en ouderenbonden dit initiatief genomen en een training voor schuldhulpmaatjes opgezet. In de Drechtsteden werd vervolgens door vele samenwerkende kerken een stichting SchuldHulpMaatjes Drechtsteden opgericht, die in alle plaatsen een werkgroep en een coördinator heeft. Iedereen kan geholpen worden, dus onafhankelijk van religie of kleur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.