Dag van de mantelzorg wordt week van de mantelzorg

24 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Dag van de mantelzorg wordt week van de mantelzorg

PAPENDRECHT - Op 10 november 2016 is de landelijke ‘dag van de mantelzorg’. Om deze dag voor de mantelzorgers niet zomaar voorbij te laten gaan, willen we dit jaar iets bijzonders organiseren. Dit jaar willen we de ‘dag van de mantelzorg’ een week lang onder de aandacht brengen voor mantelzorgers in Papendrecht, als blijk van waardering. Het thema van dit jaar is: ‘mantelzorg doe je samen’. Voor ons een betekenis die niet alleen in de privé sfeer opgaat, maar ook met en tussen professionals.

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige hulpverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie zij zorgen. Mantelzorg is niet de alledaagse zorg, bijvoorbeeld de zorg voor een gezond kind.

In week 45 worden diverse activiteiten door verschillende organisaties georganiseerd in Papendrecht, voor mantelzorgers. Van maandag t/m vrijdag zullen deze activiteiten plaats gaan vinden en zaterdag zal er worden afgesloten met een activiteit om te ontspannen.  Deze zal o.a. bestaan uit diverse workshops. Houdt daarom de komende tijd goed de kranten en de gemeentepagina in de gaten voor meer informatie over o.a.: welke activiteit wanneer plaats vindt, welke organisatie de activiteit organiseert, hoe u zich kunt inschrijven voor de activiteit, hoeveel deelnemers er aan mee kunnen doen en overige informatie.

Mocht u als mantelzorger nog niet geregistreerd staan, dan kunt u zich aanmelden bij BWI-Papendrecht. Als u geregistreerd bent, dan houdt dat in dat u voortaan persoonlijk op de hoogte wordt gebracht van de activiteiten en bijeenkomsten voor mantelzorgers die in Papendrecht plaats vinden. U krijgt dan een uitnodiging toegestuurd.

Ook voor overige vragen m.b.t. mantelzorg kunt u terecht bij BWI-Papendrecht. Contactpersonen zijn: Monique Aertssen en Laura Koorevaar. Telefoon: 078-6154741 (doordeweeks bereikbaar van 9:00 tot 12:30). Email: ondersteuning@bwi-papendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.