Eerste openbaar drinkwatertappunt geplaatst bij Oude Veer

24 oktober 2016 door Ton Vermeulen
Eerste openbaar drinkwatertappunt geplaatst bij Oude Veer

PAPENDRECHT - In samenwerking met de gemeente Papendrecht heeft Oasen een openbaar drinkwatertappunt geplaatst op de hoek van het Oude Veer.

Waarom een openbaar tappunt?
De tappunten zijn speciaal ingericht voor het vullen van bidons en flessen met kraanwater. Dat is goed voor het milieu én makkelijk voor bezoekers. Zo willen we het hergebruik van flessen en bidons stimuleren en de plastic afvalberg van flesjes verminderen. De productie van plastic flessen en het transport ervan belast het milieu namelijk tot wel duizend maal meer dan kraanwater. Kraanwater is daarmee een duurzaam alternatief voor flessenwater.

Gezond alternatief voor frisdrank
Behalve positief voor het milieu is het tappunt ook goed voor de gezondheid. Drinkwater is een gezonde dorstlesser en daarmee een prima vervanger voor suikerhoudende frisdranken. Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld. Dat komt onder andere doordat de kwaliteitseisen die eraan gesteld worden zeer hoog zijn. Kraanwater moet zelfs aan strengere eisen voldoen dan flessenwater.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.