Glazen kalf gewonnen door jong aanstormend talent Arjan Kuipers van restaurant de Ertepeller

17 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Glazen kalf gewonnen door jong aanstormend talent Arjan Kuipers van restaurant de Ertepeller

PAPENDRECHT - Het Glazen Kalf is woensdag 12 oktober gewonnen door Arjan Kuipers, chef van De Ertepeller in Papendrecht. Kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur vier hoofdgerechten te maken.

De wedstrijd, die jaarlijks door VanDrie Group wordt georganiseerd, vond plaats tijdens het vakevenement voor de gastronomie Folie Culinaire in MECC Maastricht.

Mystery box
Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur vier hoofdgerechten te maken. In de mystery box zaten kalfsvetnieren en kalfslonghaas. Daarnaast konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.

Arjan Kuipers
Arjan Kuipers werd door de vijfkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Arjan wist de jury te overtuigen door de presentatie, de mooie cuisson en smaakcombinatie van kalfsnieren en kalfslonghaas.

Tweede plek
Op een gedeelde tweede plek eindigden Kelvin Rogers, chef bij Restaurant la Rive in Amsterdam, Jesper van der Velde, chef bij restaurant Katseveer in Wilhelminadorp en Rick Kleijwegt, chef bij Smaak & Meer in Maassluis. Zij ontvingen het boek Kalf.

Jury
De jury bestond uit voorzitter Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Norbert Koreman van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders van Chateau Neercanne, Juan Manuelle Barrientos van El Cielo uit Colombia en Huub Oudshoorn, chefkok namens VanDrie Group.

Folie Culinaire
De 4e editie van Folie Culinaire en de 62e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB vonden tegelijkertijd plaats van 10 tot en met 12 oktober 2016 in MECC Maastricht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.