Drechtstreek laat zich aftroeven door Groote Lindt

17 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek laat zich aftroeven door Groote Lindt

PAPENDRECHT / ZWIJNDRECHT - De wedstrijd tussen Drechtstreek en Groote Lindt, het nieuwe en het oude elftal van coach Miguel Munoz kende geen winnaar en eindigde in 3-3. In de eerste helft zag het daar helemaal niet naar uit want Drechtstreek was duidelijk de sterkere ploeg. Het duurde ongeveer een kwartier voordat de eerste serieuze doelpogingen werden ondernomen maar effectief waren die pogingen niet. Rick Sieses kopte over en Jan Abaisa schoot ver over en naast. Abaisa’s fraaie afstandsschot zo’n tien minuten voor rust werd uitstekend gestopt door de ervaren doelman Raymond Klootwijk. Hoe hard de Drechtstreek aanvallers ook hun best deden, tot scoren kwam men niet en de rust werd bereikt met een 0-0 tussenstand.

Toen de tweede helft nog maar net was begonnen gebeurde was zo vaak gebeurt in dit soort wedstrijden. De betere partij scoort maar niet en dan slaat de andere partij toe. Het was de slim spelende Michael Slingerland die handig gebruik maakte van gestuntel achterin bij Drechtstreek. Hij kopte de bal in en bracht de stand op 0-1. Nog maar enkele minuten later was het al Mark Kunst die doelman Klootwijk wist te passeren. Hij schoot de bal beheerst in, net buiten het bereik van de keeper en bracht direct beide ploegen weer op gelijke hoogte. Drechtstreek leek wakker geworden, maar Groote Lindt kreeg duidelijk het gevoel dat er mogelijkheden waren. In de 59ste minuut was het echter opnieuw Mark Kunst die kon scoren en hij bracht de 2-1 op het bord.

Op zo’n tien minuten voor het eind van de wedstrijd was Groote Lindt heel dicht bij de gelijkmaker maar de lat bracht uitkomst voor Drechtstreek. Toen Mark Kunst ook zijn derde doelpunt van de middag scoorde en de stand op 3-1 bracht, leek de wedstrijd gespeeld maar Groote Lindt bleef jagen en Drechtstreek leek  hier weinig tegen in te willen brengen. In de 86ste minuut was het Bjorn van Ingen die Groote Lindt op 3-2 bracht. Doelman Otte stond als aan de grond genageld en Van Ingen maakte daar heel handig gebruik van. Met nog een paar minuten te spelen bleven de Zwijndrechters zeer opportunistisch opereren en de Drechstreek defensie stelde daar weinig tegenover. Zo weinig  dat Michael Slingerland er zelfs in slaagde met zijn tweede doelpunt van de middag de eindstand op 3-3 te bepalen.

Voor de Drechtstreek aanhang was dit een teleurstellende uitslag want het niveauverschil tussen beide ploegen was zeker zichtbaar. Doordat koploper Ameide zijn wedstrijd tegen HSSC’61 verloor had Drechtstreek goede zaken kunnen doen. Nu blijft het gat tussen Drechtstreek en de top vijf punten.
Komende zaterdag is er geen competitieprogramma. Dan staat de bekerwedstrijd tegen het Dordtse Oranje Wit op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark Oostpolder. Aanvang is 14:30 uur. De week erna speelt Drechtstreek uit tegen het Dordtse EBOH.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.