'De Papenhoeve' zoekt vrijwilligers

12 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
'De Papenhoeve' zoekt vrijwilligers

PAPENDRECHT - Kinderboerderij ‘De Papenhoeve’ draait voor een groot deel op vrijwilligers. Momenteel zijn er 37 op de boerderij actief in de leeftijd van 12 tot 75 jaar.

Iedere vrijwilliger heeft zijn of haar eigen aandachtsgebied. Zo zijn de jongeren  voornamelijk bezig met het helpen verzorgen van de dieren; de “40-ers” onder ons houden zich grotendeels bezig met evenementen en educatie; en de ouderen zijn veelal actief bij het buffet en de evenementen. Ook het bestuur van de boerderij bestaat volledig uit vrijwilligers.

Nu weet u allemaal dat het vinden van vrijwilligers niet makkelijk is. Veel verenigingen, tehuizen en stichtingen vissen allemaal in dezelfde vijver. En logisch, want vrijwilligers worden niet betaald (dat komt omdat ze onbetaalbaar zijn). “De Papenhoeve’ groeit, en daarom zijn we op zoek naar meerdere nieuwe vrijwilligers.

Wij zoeken vrijwilligers voor ons buffet, maar ook voor educatie activiteiten en het organiseren van evenementen. Wellicht bent u die vrijwilliger waarnaar wij op zoek zijn.

Waarom nu persé vrijwilliger op ‘De Papenhoeve’? Laat ik dicht bij huis blijven en mijn eigen ervaringen met u delen. Ik ben 63 jaar en had sinds een jaar wel enkele uren per week vrij om vrijwilligerswerk te doen. Ik had het plan om “iets” voor of met oudere mensen te gaan doen. Maar plotseling kwam de kinderboerderij op mijn pad. Na een eerste kennismaking en wat babbelen was ik verkocht. Wat een leuke omgeving om vrijwilligerswerk te doen: omgaan met jonge mensen en dieren; leuke enthousiaste vrijwilligers van alle leeftijden en een gezellige en gemoedelijke sfeer. Thuiskomen met allerlei verhalen over het wel en wee van de dieren en over de evenementen die worden georganiseerd en natuurlijk over het publiek dat dagelijks op de boerderij komt. Het geeft mij een blij en positief gevoel. Mijn wereld is weer een stuk groter geworden met heel veel nieuwe leuke contacten. Bent u enthousiast geworden en denkt u erover om ook vrijwilliger bij ons te worden? Neem dan contact met ons op. Ons telefoonnummer is 078 – 6156042. U kunt ook een e-mail sturen naar info@kinderboerderijpapenhoeve.nl. U kunt natuurlijk ook bij ons langs komen aan de Admiraal de Ruyterweg 1A.

Door Adrie van den Adel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.