'De Papenhoeve' landelijk nieuws

03 augustus 2016
'De Papenhoeve' landelijk nieuws

PAPENDRECHT - Weet u het nog, het stukje dat enige tijd geleden in het Papendrechts nieuwsblad stond over enkele incidenten op de kinderboerderij? Het Algemeen Dagblad heeft toen een artikel in hun krant geschreven dat helemaal uit z’n verband was getrokken. Daar zijn wij behoorlijk boos over geweest en hebben het AD gevraagd om dit recht te zetten. Vorige week maandag kwam er een journalist van het AD omdat hij had gehoord dat op onze boerderij dieren met zonnebrandcrème worden ingesmeerd. Hij wilde weten hoe het zat en of er foto’s gemaakt mochten worden. Wij hebben toestemming gegeven onder voorwaarde dat er een positief verhaal over de kinderboerderij zou worden gepubliceerd. En dat is gebeurd: in het landelijk AD zelfs.

Ook dit bericht heeft weer de nodige reacties opgeleverd. Nu echter positieve reacties. Zo werd onze dierverzorger Sebastiaan Hoonakker de volgende morgen vroeg uit zijn bed gebeld door het radioprogramma ‘Wekker Wakker’ van omroep Max. Hem werd om een toelichting gevraagd over het insmeren met zonnebrandcrème voor de biggen en de langoorgeiten. En onze dierenverzorgster Laura Verbruggen werd geconfronteerd met drie televisie filmploegen. Zo is RTV Rijnmond op het terrein komen filmen, maar ook ‘Hart van Nederland’ van SBS6 en EditieNL van RTL4. Alle drie de zenders hebben de gefilmde stukjes ook uitgezonden. Laura is inmiddels onze eigen BN-er geworden. Zowel Laura als Sebastiaan hebben uitgelegd waarom de dieren met zonnebrandcrème factor 50 worden ingesmeerd. Ook Dierenbescherming Rijnmond is heel erg te spreken over de aanpak op ‘De Papenhoeve’. De dieren zijn die dag wel erg veel ingesmeerd en of ze daar nu zo blij van werden? Maar hun tere velletjes zijn zeker niet verbrand.

Foto: Jack Kerklaan RTV Rijnmond

Tekst: Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.