'De Papenhoeve' niet voor niets een erkend leerbedrijf

06 juli 2016
'De Papenhoeve' niet voor niets een erkend leerbedrijf

PAPENDRECHT - Vorige week heb ik u iets verteld over de verschillende mogelijkheden voor scholen om samen met de kinderboerderij educatie te verzorgen over natuur en milieu. Maar wist u dat ‘De Papenhoeve’ ook een erkend leerbedrijf is? Wij bieden de mogelijkheid tot het lopen van stages op MBO3 - en MBO4 niveau op het gebied van dierverzorging.

Inmiddels heeft ‘De Papenhoeve’ de nodige contacten en afspraken met diverse scholengemeenschappen zoals bijvoorbeeld het Willem de Zwijger College, CSG De Lage Waard, Wellantcollege Dordrecht, Hogeschool Wageningen. We hebben zelfs stagiaires gehad van de universiteit Diergeneeskunde uit Leuven. Naast het volgen van stageprogramma’s worden op onze boerderij ook eindexamens afgenomen. Zo was de kerstactiviteit van vorig jaar een eindexamenopdracht van studenten van het Wellantcollege evenals het recent zeer geslaagde schaapscheerdersfeest. Wist u dat we in 2015 ruim 100 stagiaires de mogelijkheid hebben geboden om stage bij ons te lopen? Het betrof stages voor dierverzorging, maatschappelijke stages en stages voor de opleiding diergeneeskunde.

Van deze stagiaires zijn er 7 als vrijwilliger bij ons gebleven. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. De schoolinstituten zijn content met de mogelijkheden die “De Papenhoeve” biedt. De contacten worden als “warm” bestempeld ondanks dat wij kritisch zijn bij het aannemen van stagiaires. Door ons enthousiasme hadden we alleen iets teveel hooi op onze vork genomen. Dit jaar hebben we daarom qua stagiaires iets gas terug genomen. In 2017 willen we weer de mogelijkheid bieden om stages bij ons te lopen. We zijn per slot van rekening niet voor niets een erkend leerbedrijf.

Door Adrie van den Adel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.