Klas 2Z van De Willem wint schoolreis bij Weerplaza

11 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Klas 2Z van De Willem wint schoolreis bij Weerplaza

PAPENDRECHT - De SASOL Solar Challenge in Zuid-Afrika was “kaasje” voor klas 2Z (gymnasium) en docent scheikunde Leo Kwakernaat van het Willem de Zwijgercollege.

Bij het lesonderdeel ‘schatten en meten’ hebben de leerlingen berekend en geschat hoeveel kilometer het Nuon Solar Team van de TU Delft met hun zonnewagen zou gaan afleggen. De race begon op 24 september.

Op 1 oktober werd het wereldrecord in Kaapstad door de Delftse studenten verbroken met in totaal 4717 km op de teller. Klas 2Z zat er bij deze prijsvraag van Weerplaza slechts 63 km naast en won hiermee de hoofdprijs: een volledig verzorgde schoolreis naar de TU Delft met onder andere een rondleiding door de D:DREAM hall, een bezoek aan het Nuon Solar Team en een brainstorm over een nieuwe Nuna.

De blijdschap bij de jonge gymnasiumleerlingen van het Willem de Zwijger College was enorm: “We hebben nog nóóit wat gewonnen!”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.