Zangeres Maan bezoekt de Koningin Beatixschool voor BZT Band XXL

09 september 2016
Zangeres Maan bezoekt de Koningin Beatixschool voor BZT Band XXL

PAPENDRECHT - Donderdag 15 september bezoekt The Voice-winnares Maan groep 7 van de Koningin Beatrixschool in Papendrecht. De kinderen uit deze groep dingen met hun muzikale act mee naar een plek in de BZT Band XXL. Deze gelegenheidsband treedt in december op voor koningin Máxima tijdens een muzikaal kerstgala in Koninklijk Theater Carré, georganiseerd door Méér Muziek in de Klas in samenwerking met KRO-NCRV.

Zingen
De BZT Band XXL bestaat uit de vaste band van de BZTshow, het jeugdprogramma van KRO-NCRV, aangevuld met 10 basisschoolgroepen. Alle groepen vertolken een act gekoppeld aan een sound en elke sound heeft een eigen held. Maan is de held van de sound Zingen. Groep 7 van De Koningin Beatrixschool is na een spannende auditieronde als een van de drie finalisten in deze sound uit de bus gekomen.

Optreden op TV
Samen met Maan oefenen de kinderen donderdag 15 september hun act ter voorbereiding op het televisieoptreden dat op zaterdag 8 oktober wordt uitgezonden. Tijdens die uitzending strijden ze om een felbegeerde plek in de BZT Band XXL. Of ze die plek bemachtigen, wordt bepaald door het juryoordeel en de stemmen die de kijkers thuis de week voor de uitzending kunnen uitbrengen. Aan het einde van de uitzending horen de kinderen of ze mogen optreden voor de koningin in Carré.

BZT Muziek Shows
Komend najaar staat de BZTshow in het teken van muziek. Elke uitzending staat er een sound centraal en proberen schoolklassen een plekje in de BZT Band XXL te veroveren. Naast Maan, zijn ook Jan Kooijman, Kenny B., Krystl, Roel van Velzen, Gers Pardoel, Giovanca, Tania Kross, Benjamin
Herman en Saskia Weerstand betrokken bij de shows. De BZT Muziek Shows worden gepresenteerd door het vaste duo Jetske en Pepijn en zijn vanaf 1 oktober om 19.00 uur te zien op NPO Zapp.

Méér Muziek in de Klas
De BZT Band XXL is een initiatief van Méér Muziek in de Klas, de stichting die zich inzet voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen. Muziek maken is namelijk niet alleen leuk, het draagt ook bij aan de ontwikkeling van kinderen op intellectueel, creatief, sociaal en motorisch niveau. Met de wedstrijd en de shows wil de stichting kinderen, leerkrachten en ouders enthousiasmeren voor muziekles op school. Méér Muziek in de Klas heeft de deelnemende scholen ook ondersteund met coaching door muziekdocenten. Kijk ook op www.meermuziekindeklas.nl.

Kalender
- Bezoek Maan aan de Koningin Beatrixschool: 15 september om 14.45 uur.
- Stemronde in de sound Zingen: opent 1 oktober om 20.00 uur via www.zapp.nl/de-bzt-show of www.meermuziekindeklas.nl.
- Uitzending BZT Muziek Show met Koningin Beatrixschool: 8 oktober om 19.00 uur op NPO Zapp.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.