Geen autobanden onder kunstgras in Papendrecht

10 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Geen autobanden onder kunstgras in Papendrecht

PAPENDRECHT - In de media verschijnen regelmatig berichten over kunstgras vermengd met rubbergranulaat (gemaakt van oude autobanden) omdat dit gezondheidsrisico's met zich mee zou brengen. In Papendrecht ligt kunstgras op diverse speelplekken en bij de voetbalverenigingen. In geen daarvan is gebruik gemaakt van rubbergranulaat.

Sportvelden
In de kunstgrasvelden van Voetbalvereniging Drechtstreek is gebruik gemaakt van zogenoemde TPE-korrels (TPE staat voor Thermoplastisch Elastomeer). TPE wordt gemaakt van nieuw synthetisch rubber en is dus niet afkomstig van oude autobanden. Bij V.V. Papendrecht liggen XtraGrass-velden; hiervan bestaat de ondergrond deels uit natuurlijk gras en deels uit kunstgrasvezels. Bij PKC wordt kunstgras vermengd met zand.

Speelplekken
Bij valondergronden die op diverse speelplekken in Papendrecht zijn toegepast, is gebruik gemaakt van veiligheidsgras, aangevuld met zand van gebrand kwarts.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.