Groepsbijeenkomsten voor kinderen van gescheiden ouders

07 oktober 2016 door Josette Huisman
Groepsbijeenkomsten voor kinderen van gescheiden ouders

PAPENDRECHT - Rivas Zorggroep begint in november, in samenwerking met de Dienst Gezondheid & Jeugd, met de cursus Dappere Dino’s. Deze cursus is speciaal voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar van gescheiden ouders in Papendrecht en omgeving. In twaalf wekelijkse bijeenkomsten worden de jonge deelnemers ondersteund bij het verwerken van de echtscheiding van hun ouders.

Vooral voor jonge kinderen is een scheiding een ingrijpende gebeurtenis die vaak met veel verdiet en onzekerheid gepaard gaat. Het is voor kinderen in deze periode belangrijk dat zij steun ervaren van mensen in hun omgeving. Om hierbij ondersteuning te bieden, houdt Rivas in samenwerking met de Dienst Gezondheid & Jeugd het groepsprogramma Dappere Dino’s.

Dappere Dino’s
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar waarvan de ouders zijn gescheiden. Dappere Dino’s heeft ook een preventief karakter en is ook bedoeld voor kinderen die geen problemen ervaren door de echtscheiding. Het doel van de bijeenkomsten is om de emotionele en gedragsproblemen, waarmee kinderen na een echtscheiding van hun ouders te maken kunnen krijgen, zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken.

Meer informatie
De cursus Dappere Dino’s begint dinsdag 8 november van 15.45 tot 16.45 uur in Papendrecht. Beide ouders moeten schriftelijk akkoord geven voor deelname. Voorafgaand vindt een intakegesprek met ouder(s) plaats, tussentijds is er een ouderbijeenkomst en na afloop is er een afsluitend gesprek met ouder(s). Voor meer informatie en aanmelden neem contact op met Rivas Zorggroep via Rivas Zorglijn 0900-8440.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.