Drechtstreek wint van HSSC'61

03 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek wint van HSSC'61

PAPENDRECHT - In Hei- en Boeicop wist Drechtsreek zijn tweede overwinning van het seizoen binnen te halen. Het won relatief eenvoudig met 2-4, al was het in de tweede helft nog even spannend toen HSSC’61 terug kwam tot 2-3. Gedurende de eerste helft van de wedstrijd was Drechtstreek de betere ploeg. Al in de tweede minuut was er een kansje voor Rick Sieses en tien minuten later was het Damien Vereecken die hard uithaalde, maar de jonge keeper Niek de Vos greep goed in.

De Vos was ook attent toen hij en kopbal van Rick Sieses onschadelijk maakte na een hoekschop. Drechstreek maakte het zijn tegenstander lastig en de druk op het doel nam toe. Het duurde toch tot de 25ste minuut totdat eindelijk de goal viel. Een vrije trap van Damien Vereecken werd door Rick Sieses binnen gekopt en de 0-1 verscheen op het bord. Toen Sieses nog geen minuut later een hard schot in de kruising plaatste was het opnieuw doelman De Vos die zijn ploeg voor een grotere achterstand behoedde. Tien minuten later viel het tweede doelpunt dan toch eindelijk. Na verschillende goede kansen die niet konden worden benut was het Randy Kroos die een voorzet van Jillroy Ruiz goed verwerkte en koppend de 0-2 aantekende. Dat werd ook de ruststand. 

Direct na rust lukte het Drechtstreek om snel de score uit te breiden tot 0-3. Normaal gesproken denken velen dan dat wedstrijd wel gespeeld is, maar HSSC wist na een kwartier terug te komen tot 1-3. Toen de goed leideinde scheidsrechter Aafouallah in de 84ste minuut een strafschop toekende aan de oranje-zwarten, na een aangeschoten bal op de hand van Jerry Henzen, werd het toch nog even spannend doordat de stand op 2-3 kwam te staan. De opluchting bij de mannen van Miguel Munoz was dan ook groot toen Damien Vereecken in de 90ste minuut een stafschop mocht nemen na een overtreding op Rick Sieses in het strafschopgebied. Hij bracht de eindstand op 2-4 en Drechtsteek kon weer drie punten toevoegen aan het totaal. Het komt hiermee op de vierde plaats van de ranglijst te staan, met een wedstrijd minder gespeeld dan de bovenste twee, Ameide en Wieldrecht. Saillant was bij Drechtstreek nog de invalbeurten van twee jeugdige Drechtstreek spelers in het 1e elftal. Zowel Joey Boer (19) als Nick Visser (18) maakten hun debuut. 

Komende zaterdag speelt Drechtstreek weer thuis. Tegenstander is dan het Alblasserwaardse VVAC, dat pas twee punten binnen wist te halen in twee gelijke spelen. Aanvang van de wedstrijd in aan de Parkweg in Papendrecht is 14:30 uur.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.