Historische brandweerspullen blijven in Papendrecht

28 september 2016 door Hennie van der Zouw
Historische brandweerspullen blijven in Papendrecht

PAPENDRECHT - Met de ondertekening van een schenkingsovereenkomst blijven diverse cultuur-historische voorwerpen van de Papendrechtse brandweer bewaard voor

waarmee zij diverse relikwieën die betrekking hebben op de brandweer van de gemeente Papendrecht, borgen. De collectie, waaronder een kunstwerk van twee brandweermannen met een spuit, vier zeefdrukken, zes historische helmen en 15 historische blusmiddelen, zijn al jaren ondergebracht in de brandweerkazerne aan de Poldermolen.

Pronkstuk van de verzameling is een brandweerauto van de jeugdbrandweer. Vanwege de decentralisatie van de brandweer als onderdeel in de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid willen beide partijen de cultuur-historische goederen graag behouden voor Papendrecht.

Foto: Burgemeester De Bruin en voorzitter A. Voogt van de Stichting Oud Brandweer Materiaal Brandweer Papendrecht tekenden een overeenkomst,

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.