Bovenbouwleerlingen van de Willem krijgen een andere kijk op de wereld

27 september 2016 door Hennie van der Zouw
Bovenbouwleerlingen van de Willem krijgen een andere kijk op de wereld

PAPENDRECHT - Woensdagavond 21 september lieten bovenbouwleerlingen van het Willem de Zwijgercollege weer zien, dat een helpende hand bij vrijwilligerswerk goud waard is. Hoewel het vanuit de overheid al een paar jaar geen verplichting meer is om leerlingen maatschappelijke stage te laten lopen, hecht de Willem hier enorm aan. Meisjes en jongens van 4 en 5 havo en 4,5 en 6 vwo en gymnasium ondervinden ‘aan den lijve’ dat vrijwilligerswerk –zonder betaling of zonder er een prachtcijfer voor te krijgen- wordt gewaardeerd en veel voldoening geeft.

Bijna alle leerlingen vonden deze stage nuttig en zijn door de MaS toch anders naar 'de wereld' gaan kijken.

Familieleden en andere belangstellenden lieten zich graag informeren over de speeltuin, de sportclub, de bibliotheek, de kinderopvang, de basisschool, het verzorgingshuis, het ziekenhuis, de kinderboerderij, de dierenopvang en nog veel meer.

Het waren dan ook enthousiaste, leuke, ontroerende, mooie en leerzame verhalen en ervaringen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.