Drechtstreek pakt ruime winst op ZBC'97

26 september 2016 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek pakt ruime winst op ZBC'97

PAPENDRECHT / ZWIJNDRECHT - In pas de derde wedstrijd van het seizoen wist Drechtstreek zijn eerste volle winst te pakken. Het Zwijndrechtse ZBC’97 werd met 5-2 verslagen. Na een gelijkspel tegen De Alblas en een nipt verlies tegen Wieldrecht kon het elftal van Miguel Munoz nu drie punten incasseren.

Drechtstreek ging alert en geconcentreerd van start en liet van meet af aan zien dat het tijd werd om punten te pakken. Al in de 10e minuut was het de mee naar voren gekomen Damien Vereecken die van ver buiten de zestien een afvallende bal vernietigend hard achter ZBC doelman Pieter Lerensveld schoot.

Drie minuten na dit fraaie doelpunt was het Mark Kunst die de stand op 2-0 bracht. Drechtstreek domineerde de wedstrijd en het kreeg zelfs de gelegenheid om de score nog verder uit te breiden toen Ton Groffen een strafschop mocht nemen na een overtreding binnen het strafschopgebied.

Groffen faalde echter want doelman Pieter Lerensveld stopte de niet hard genoeg ingeschoten bal op correcte wijze. Toch lukte het om de 3-0 op het bord te brengen toen Randy Kroos en Rick Sieses samen in hoog tempo op de verdediging van ZBC afgingen. Kroos legde de bal fraai af voor Sieses die hem loepzuiver inschoot. Een goede aanval van Jillroy Ruiz mislukte op het nippertje anders was nog 4-0 geworden ook. Op slag van rust wist ZBC’97 terug te komen door een strafschop aan de andere kant. Moustakim Atlagh miste zijn strafschop in eerste instantie maar doordat doelman Marvin Otte te vroeg naar voren stapte mocht Atlagh de bal overnemen. In tweede instantie scoorde hij wel en bracht de ruststand op 3-1. Het leverde Marvin Otte ook nog een gele kaart op van de jonge scheidsrechter Niels Felix, die overigens een goede wedstrijd floot.

In de tweede helft maakte Drechtstreek gedurende de eerste twintig minuten een zwakke indruk. Het moest het initiatief aan zijn tegenstander laten want ZBC’97 was duidelijk niet van plan om zich gewonnen te geven. Na een kwartier wist het zelfs te scoren. De 3-2 kwam op naam van Gregory Stadwijk die handig profiteerde van een vrije schop op het middenveld. Het nu fel spelende ZBC’97 wist zich in de persoon van Mario Bolder zelfs nog meer kansen te scheppen maar rond de zeventigste minuut keerden de kansen. Drechtstreek trok het initiatief weer naar zich toe en de net voor Mischa Groeneveld ingevallen Joey Hakkesteeg scoorde het vierde doelpunt voor zijn ploeg. Nauwelijks vijf minuten later was de net ingevallen Joey d’Haan die alleen voor doelman Lerensveld kwam en beheerst de 5-2 intikte. Voor ZBC’97 was het prettig dat een rush van Randy Kroos gestuit werd door Lerensveld en dat een hard schot van Jillroy Ruiz opnieuw over ging anders was het verlies nog ruimer geworden.

Met deze overwinning verliet Drechtstreek de elfde positie op de ranglijst en steeg het naar de zesde plaats. De ruime winst tegen ZBC’97 heeft het vertrouwen waarschijnlijk opgehoogd en dat het nodig hebben. Zaterdag speelt Drechtstreek uit in Hei- en Boeicop tegen HSSC’61 dat negende staat. Die wedstrijd op sportpark Het Plein start om 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.