Leerlingen van de Willem op weg naar Artcadia

26 september 2016 door Hennie van der Zouw
Leerlingen van de Willem op weg naar Artcadia

PAPENDRECHT - Op 16 en 22 september gaf Cathelijne van den Berg, consultant bij Arcadis, gastlessen aan de tweede klassen vwo en gymnasium van het Willem de Zwijgercollege.

Zo kunnen de leerlingen zich nog beter voorbereiden op de landelijke techniek- en kunstwedstrijd ‘Artcadia, Imagine your future’. Mede onder begeleiding van techniekleraar Gijs Rolloos werken zij aan een creatieve oplossing, die antwoord geeft op een vraagstuk uit een stad in het jaar 2080.

Uiteindelijk wordt er een maquette, een schilderij of een ander kunstwerk geproduceerd. Voor eind november moeten zij een filmpje hiervan maken en uploaden op de website van Artcadia, zodat alle belangstellenden dit kunnen bewonderen. Een jury bekijkt de filmpjes en zo worden een aantal ontwerpen uitverkoren om naar de finale te komen. Daar moet het gemaakte scenario uitgewerkt en gepresenteerd worden.

Cathelijne was in haar studententijd nauw betrokken bij creatief ontwerpen bij de TU in Delft. Zo kon zij de leerlingen een enorme ´boost´ geven bij het bouwen en presenteren van hun ontwerp.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.