WhatsApp-groepen voor heel Papendrecht

15 oktober 2015
WhatsApp-groepen voor heel Papendrecht

PAPENDRECHT - In Papendrecht is gestart met Veilig Papendrecht, een zogenoemd WhatsApp-alarm. In de WhatsApp-groep zijn buurtbewoners aangesloten. Ze kunnen elkaar direct op de hoogte brengen als zij een verdachte situatie zien. Hoe meer buurtbewoners alert worden gemaakt, des te kleiner de kans op inbraak en diefstal en groter de kans dat de verdachte kan worden aangehouden door de politie.

Vier groepen
Voor een zo effectief mogelijk bereik is Papendrecht opgedeeld in vier schaalbare groepen: Noord, Oost, Zuid, West. Op het kaartje kunt u zien in welke wijk u woont en u voor die groep aanmelden om zo verdachte situaties te kunnen doorgeven en buurtbewoners alert te maken.

Privacy en gebruik
Veilig Papendrecht gebruikt uw naam en telefoonnummer enkel om u toe te kunnen toevoegen aan de WhatsApp-groep. In de WhatsAppgroep zijn wel uw naam en telefoonnummer zichtbaar voor andere deelnemers. De WhatsApp-groep is enkel bedoeld om verdachte situaties in uw wijk te melden om op die manier andere buurtbewoners te waarschuwen en alert te maken. Personen die misbruik maken van de WhatsAppgroep of beledigen worden verwijderd. Er kunnen maximaal 100 personen worden aangesloten in een WhatsApp-groep. Als het maximum is bereikt, wordt er een nieuwe groep gestart.

Politie
De politie is NIET aangesloten bij WhatsApp en komt alleen in actie wanneer er melding wordt gedaan bij 112.

Aanmelden
Aanmelden kan door een PB (persoonlijk bericht) te sturen naar de Facebookpagina van Veilig Papendrecht met vermelding van uw mobiele telefoonnummer en vermelding van de groep waarvoor u zich wilt aanmelden. Enige vereiste is dat u in Papendrecht woont en minimaal 16 jaar bent. Na aanmelding voegen wij u toe aan de WhatsApp-groep en kunt u meldingen van buurtbewoners lezen of zelf een melding maken van een verdachte situatie of heterdaadje.

Vanwege de verwachte drukte kan het maximaal 48 uur duren voordat uw aanmelding wordt verwerkt. Hiervan krijgt u vanzelf bericht. Samen in actie voor een Veilig Papendrecht: www.facebook.com/veiligpapendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.