Burendag op 'De Papenhoeve'

21 september 2016 door Hennie van der Zouw
Burendag op 'De Papenhoeve'

PAPENDRECHT - Aanstaande zaterdag is het weer burendag. En net als vorig jaar zet ‘De Papenhoeve’ ook dit jaar weer haar poorten wijd open. Er hebben zich al verschillende buren aangemeld. We hebben ook dit jaar weer de nodige activiteiten op het programma staan. De belevingstuin is inmiddels een vast onderdeel geworden. Hier zijn al enkele buren voor die zich hiermee gaan bezighouden. En ook het insectenhotel staat op het programma om een opfrisbeurt te krijgen.

Dit jaar wordt ook een waterpomp bij de belevingstuin geplaatst. Het water hiervoor komt uit de vijver. Het nodige materiaal is inmiddels ingekocht en is door het Oranjefonds geschonken. Het water vloeit natuurlijk weer terug in de vijver want het is zonde om al dat water te verspillen. Verder worden de appels geplukt. De buren en vrijwilligers mogen deze meenemen om een lekkere appeltaart van te bakken. En de composthoop wordt onder handen genomen.

Maar voor we beginnen krijgen we eerst koffie met iets lekkers erbij en kunnen de buren, voor zover nog nodig, met elkaar kennis maken. Ruud Pak verdeelt weer de taken en het gereedschap. Tijdens de werkzaamheden wordt de innerlijke mens niet vergeten. En tussen de middag staan er heerlijke broodjes klaar. Na gedane arbeid wordt de dag met een hapje en een drankje afgesloten. Heeft u ook zin om ons te komen helpen? U bent van harte welkom, want extra handjes kunnen we altijd gebruiken. Nu nog een lekker zonnetje erbij en succes is al bijna verzekerd. Graag zien wij u aanstaande zaterdag op onze boerderij.

Door Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.