Bewoners Oostpolder waarschuwen voor vergiftigde hondenbrokken bij de Alver

19 september 2016 door Hennie van der Zouw
Bewoners Oostpolder waarschuwen voor vergiftigde hondenbrokken bij de Alver

PAPENDRECHT - "Op het gras aan de Alver ter hoogte van Gangboord lagen onlangs met gif besmeurde stukjes kip en hondenbrokken." Deze melding kregen wij van een bewoner uit de wijk. In de rauwe stukken kip en hondenbrokken liep een blauw soort gif uit.

In de WhatsApp-groep hebben al diverse buurtbewoners gemeld dat hun hond of kat ziek is geworden (overgeven) nadat de huisdieren daar zijn uitgelaten. Op dit moment hebben wij niet meer informatie, maar door de concrete aanwijzing doen wij toch deze waarschuwing.

Let op uw huisdieren zodat ze niet in contact komen met dit vergiftigd voedsel. En waarschuw ook jonge kinderen in de buurt om hier niet aan te komen als ze het zien liggen! Laat u uw hond regelmatig uit in de buurt? Kies dan tijdelijk voor een andere route totdat er meer informatie bekend is.

Ziet u de vergiftigde stukjes kip of hondenbrokken liggen? Probeer dit dan zo veilig mogelijk mee te nemen in een plastic zak en neem direct contact op met de (dieren)politie op 144 zodat zij dit verder kunnen onderzoeken. Heeft u meer informatie? Laat het ons weten om buurtbewoners te kunnen waarschuwen en informeren.

Tekst: Patrick Hulsbos
Foto: Pieter van den Berg

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.