Vakbond: maritieme positie van Nederland op de tocht door reorganisaties

14 september 2016 door Hennie van der Zouw
Vakbond: maritieme positie van Nederland op de tocht door reorganisaties

PAPENDRECHT - De ontslagen bij Boskalis en gelijksoortige bedrijven zijn slecht voor de positie van Nederland als maritiem vooraanstaande natie. Dat zegt vakbond Nautilus woensdag in de Telegraaf.

Boskalis wil 24 schepen uit de vaart nemen. Dat kost honderden mensen hun baan. Nautilus begrijpt niets van de beslissing, omdat de beursgenoteerde baggeraar optimistisch is over de toekomst en goede prognoses heeft.

Het probleem beperkt zich niet tot Boskalis, zegt Nautilus. Steeds vaker vervangen bedrijven niet alleen matrozen, maar ook hoog opgeleid personeel door goedkopere krachten uit Oost-Europa of de Filipijnen. Nautilus noemt dat op de langere termijn funest voor de maritieme sector.

Woensdag zijn er opnieuw poortacties bij Boskalis om te protesteren tegen het ontslag van medewerkers. De directie heeft een geplande bespreking met de vakbonden afgezegd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.