Heeft u een 'Goed Idee voor de wijk?'

13 september 2016 door Hennie van der Zouw
Heeft u een 'Goed Idee voor de wijk?'

PAPENDRECHT - Wilt u Papendrecht nóg leuker en gezelliger maken? Bijvoorbeeld door de buurt groener te maken of met of voor wijkbewoners iets te gaan ondernemen. Uw ideeën zijn welkom en worden voorgelegd aan het vijfkoppige bewonerspanel. Past het idee binnen de voorwaarden van een 'Goed idee voor de wijk' dan kijken de bedenkers samen met de gemeente hoe de plannen kunnen worden uitgevoerd.

Ook in de zomervakantie zijn er weer leuke 'Goede ideeën voor de wijk' gehonoreerd. Een bewoonster van de Molenvliet gaat met buurtbewoners de tuin en de patio van gebouw De Spil opknappen, banken timmeren, wandkasten maken, een tuin aanleggen, groente kweken enzovoorts. Daardoor wordt het straks voor de hele wijk plezierig om daar in de tuin te zitten en eventueel mee te helpen.

Twee bewoonsters van de Kraaihoek hebben fietsen gekregen om fietslessen voor vrouwen mee te verzorgen. Zij werken daarvoor goed samen met Vluchtelingenwerk. Een bewoner van de Molenvliet heeft de gemeentetuin vol gezet met zomerbloeiers. Het is prachtig geworden en de waardering van de buurtbewoners is dan ook groot. De tuin heeft nu al succes, want er is meer contact in de buurt door ontstaan. Nu is de wens een hekje van de gemeente om aan de overkant ook een stukje groen te gaan voorzien van planten.

Deze initiatieven hebben gemeen dat de bedenkers het voortouw nemen, aan de slag gaan en onder het motto ‘Doe iets voor of met een ander’ wat betekenen voor een grotere groep mensen.

Voor zulke plannen is nog budget beschikbaar. Dus wie graag iets voor de buurt en mede-bewoners wil doen, kan ideeën indienen via
https://www.papendrecht.nl/wijken/aanvraagformulier-goed-idee-voor-de-wijk

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.