Drechtstreek doet zichzelf te kort tegen Wieldrecht

12 september 2016 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek doet zichzelf te kort tegen Wieldrecht

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Voor het publiek was er bij de wedstrijd tegen het altijd lastige Wieldrecht genoeg te beleven want saai werd de wedstrijd nooit. In eerdere onderlinge ontmoetingen waren beide ploegen steeds aan elkaar gewaagd en bij deze ontmoeting was dat niet anders.
Al direct in het begin van de wedstrijd leek Wieldrecht het initiatief te nemen want in de derde minuut moest doelman Marvin Otte al ingrijpen op een goede kans van Jens van Vugt.

Een minuut later was het aan de andere kant Joey Hakkesteeg die een goede kans op de openingstreffer naast het doel van Frank Groeneweg kopte. Hakkesteeg kreeg kort daarop nog enkele goede doelkansen maar het lukte hem niet om te scoren. Zo werd er in het eerste half uur niet gescoord maar toen kreeg Damien Vereecken namens Drechtstreek de kans op de openingstreffer. Hij mocht van scheidsrechter Leo van Heiningen een strafschop nemen na een (lichte) overtreding in het strafschopgebied.

Vereecken miste zijn kans maar omdat doelman Frank Groeneweg te vroeg bewoog kreeg hij een herkansing die hij wel benutte. Groeneweg liet zijn ongenoegen hierover duidelijk merken aan de scheidsrechter hetgeen hem op een gele kaart kwam te staan. Doordat ook in de fase daarna enkele arbitrale beslissingen in de ogen van de spelers onterecht of verkeerd waren ontstond er een wat geladen sfeer in het veld. Beide ploegen bleven knokken voor wat ze waard waren waardoor er voor het publiek genoeg te beleven viel. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft was het spelbeeld in grote lijnen het zelfde en in de 54ste minuut was het dan eindelijk Drechtstreek dat de 2-0 op het bord bracht. Althans dat dacht men, maar de scheidrechter nam het vlagsignaal wegens vermeend buitenspel van Wieldrecht grensrechter Kayen over en het doelpunt ging niet door. Een minuut later wist Drechtstreek verdediger Erwin van der Heiden een aanval van Wieldrecht af te slaan. En wat velen al verwacht hadden, gebeurde korte tijd later dan ook.

Nu kreeg Wieldrecht een penalty toegewezen na een lichte overtreding in het strafschopgebied. Daan Vegt benutte deze kans en schoot de bal zuiver en hard in: 1-1. De spanning in de wedstrijd steeg. Alle spelers bleven hard werken voor een overwinning. Toen Mischa Groeneveld een overtreding maakte hield arbiter Van Heiningen hem voor de tweede keer die middag een gele kaart voor en moest hij het veld verlaten. Drechtstreek moest verder met tien man. Nog geen drie minuten later profiteerde de gevaarlijke en goed spelende spits Jens van Vugt van de overtal situatie en hij scoorde op fraaie wijze de 1-2. Het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Drechtstreek tekort tegen zijn Dordtse tegenstander.

De echte kansen waren voor Wieldrecht waar vooral Mark van Agteren veel goed werk verrichtte en waar Luuk van den Berge met enkele goede schoten op het doel dicht bij een doelpunt kwam. Even leek het er nog op dat de gelijkmaker in het verschiet lag toen ook  doelman Frank Groeneweg zijn tweede gele kaart kreeg te incasseren. De vrije trap van Justin Blaauw, net buiten het doelgebied, ging verloren in de mêlee van spelers en toen scheidsrechter Van Heiningen de wedstrijd af floot stond er een 1-2 stand op het bord en waren er tien gele kaarten uitgedeeld in een spannende maar faire wedstrijd.

Na afloop was Wieldrecht trainer John den Dunnen natuurlijk zeer tevreden met de overwinning. Drechtstreek trainer Miguel Munoz gaf aan dat een gelijkspel een eerlijkere uitslag zou zijn geweest.

Komende zaterdag staat er voor Drechtstreek geen wedstrijd op het programma. De week erna speelt het thuis tegen ZBC’97 uit Zwijndrecht. Aanvang van die wedstrijd in het Oostpolderpark is 14:30 uur.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.