Papendrecht geniet van feestelijke opening nieuw Marktplein

10 september 2016
Papendrecht geniet van feestelijke opening nieuw Marktplein

PAPENDRECHT - Op zaterdag 10 september werd het nieuwe Marktplein feestelijk geopend met het Festival De Markt Op.

Een paar duizend bezoekers genoten, geholpen door het mooie weer, van allerlei activiteiten, die waren georganiseerd door de gemeente Papendrecht en tal van Papendrechtse verenigingen en bedrijven.

Er waren wedstrijden en presentaties van de Papendrechtse sportverenigingen Flush’72 (basketbal), PKC (korfbal), Flits (volleybal) en DES’72 (handbal), jeu des boules en schaken. Verder waren de volgende Papendrechtse ondernemers aanwezig: LOES, ambachtelijke palingroker, chocolatier Arthur Tuytel, Barbera’s Lifestyle, Gemiva, De Breiwinkel, Lerentasjes by Meola, singer-songwriters Amber Lighthart, Celeste de Vrij en Francesco Scaglione-Rits. 

Grillmaster van Papendrecht
's Middags vond de BBQ-wedstrijd Grillmaster van Papendrecht 2016 plaats. Maximaal vijf koppels strijden om deze felbegeerde titel. Tv-kok Julius Jaspers proefde samen met de jury de gerechten van de deelnemers. Maar er kon er maar één de winnaar zijn en dat zijn Gabrielle en Michel Kwist. Tijdens de wedstrijd haalden het echtpaar alles uit de kast om de beste barbecueers van Papendrecht te worden. En met succes.


De jury (Björn van Dijl, Julius Kaspers en Wietske Pietersma) keurt de gemaakte gerechten


Champagne, bloemen en een lederen schort voor het winnende koppel Gabrielle en Michel Kwist.

De officiële opening van het marktplein door de nieuwe wethouder Anouk van Eekelen vond niet aan het begin van de dag plaats, maar om 20.30 uur.

Vervolg op zondag 11 september
Morgen (zondag 11 september) is de tweede feestdag, met als een optreden van Muziekvereniging Excelsior om 14.00 uur en om 15.00 uur samenzang met kinderkoor Friends en Paksband.

Foto's: BlackTie Fotografie

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.